PS Vasile Somesanul a resfintit biserica din satul clujean Legii

Slujba de tarnosire a bisericii din filia Legii, parohia clujeana Petea, a fost oficiata duminica de catre PS Vasile Somesanul incepand cu ora la ora 9:30, urmata apoi de Sfanta Liturghie arhiereasca intr-un sobor de 10 preoti si diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii preotul Paroh Nicolae Salvan a primit distinctia de sachelar, iar cei care au contribuit la construirea locasului de cult au primit diplome de aleasa cinstire.

In cadrul cuvantului de invatatura PS Episcopul Vasile a vorbit celor prezenti despre legatura dintre boala sau suferinta si pacat: „De mai bine de doua mii de ani de la faptul dumnezeiesc al intruparii Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care a venit in lume sa franga, sa zdrobeasca pacatul si puterea mortii si a iadului, ca sa ne daruiasca noua bucuria de a fi Dumnezeu in aceasta viata si in vesnicie, inca in lume continua lucrarile izvorate din mandrie despre care Parintii Bisericii spun ca este izvorul si radacina tuturor pacatelor. Ne confruntam cu ura, cu invidia, cu mania, cu cearta, cu clevetirea, cu egoismul. Ne confruntam cu suferintele care vin din cauza patimilor starnite de betie, de desfrau si de uitarea de datoriile noastre crestinesti”.

Biserica din satul clujean Legii a fost adusa in anul 1929 din parohia Bunesti. Locasul de cult a fost ridicat de mesteri lemnari necunoscuti in timpul pastoririi vrednicului de pomenire episcopul Nicolae Ivan, intaiul arhipastor al reinfiintatei Episcopii a Vadului, Feleacului si Clujului.

In anul 2010, biserica din lemn cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a intrat intr-un amplu proces de renovare. A fost refacut exteriorul, dar si interiorul locasului de cult. Potrivit parintelui paroh Nicolae Salvan a fost refacuta partial si pictura bisericii, de catre pictorul Gheorghe Dezso din localitatea Geaca.

Lucrarile de reparatii de la biserica din satul Legii au fost finalizate in cursul acestui an.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

04 Septembrie 2012

Vizualizari: 338

Voteaza:

PS Vasile Somesanul a resfintit biserica din satul clujean Legii 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfintire biserica

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE