Randuiala speciala de inmormantare in cazul artistei Malina Olinescu

Ca raspuns la cererea doamnei Doina Spataru, care a solicitat oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare pentru artista Malina Olinescu, precizam:

Din primele cercetari ale organismelor abilitate privind circumstantele mortii Malinei Olinescu rezulta ca cea mai probabila cauza a decesului artistei a fost sinuciderea. In plus, din relatarile celor apropiati reiese ca artista Malina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori ca intentioneaza sa se sinucida, ceea ce denota o atitudine necrestina.
Sinuciderea este un pacat greu condamnat de Biserica, iar canoanele bisericesti nu permit oficierea obisnuitei slujbe de inmormantare pentru sinucigasi.

Aceasta masura are rol pedagogic cu scopul prevenirii si descurajarii unor astfel de cazuri.

Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei indurerate, Arhiepiscopia Bucurestilor a aprobat doar oficierea randuielii speciale de inmormantare pentru sinucigasi a artistei Malina Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiata pe scurt de un singur preot in exteriorul capelei cimitirului „Sfanta Vineri” din Bucuresti.

Daca in urma cercetarilor organismelor abilitate se va dovedi o alta cauza a mortii Malinei Olinescu, atunci slujba oficiata acum pe scurt se va completa cu celelalte parti ale slujbei de inmormantare obisnuite.

SECRETARIATUL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.

15 Decembrie 2011

Vizualizari: 746

Voteaza:

Randuiala speciala de inmormantare in cazul artistei Malina Olinescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE