Rechizite pentru copii, oferite de Arhiepiscopia Sibiului

La inceput de an scolar, Serviciul Social de Asistenta Sociala al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Sibiului desfasoara, prin Asociatia Filantropia Ortodoxa Sibiu, campania "Ajuta-i pe copii sa mearga la scoala!". Campania se deruleaza in zonele rurale defavorizate si consta in oferirea de rechizite scolare copiilor proveniti din familii cu posibilitati materiale scazute.

Pentru prima etapa, incheiata saptamanta trecuta, au fost pregatite 250 de pachete cu rechizite. "Ideea campaniei porneste din dorinta de a-i sprijini si incuraja pe copii sa paseasca cu bucurie si nadejde in noul an scolar. Pe langa rechizitele oferite, copiii au primit iconite si cruciulite, care sa le aminteasca de Dumnezeu si purtarea Sa de grija. Un rol important in cadrul campaniei a revenit preotilor parohi din comunitatile respective care, dupa momentul festiv de deschidere si binecuvantare a noului an scolar, au impartit daruri copiilor si au ramas alaturi de ei, incurajandu-i sa urmeze calea invataturii celei bune si folositoare", a declarat pr. Ciprian Creanga, consilier social in cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Sibiu.

Astfel, printre copiii care s-au bucurat de aceste daruri se afla cei din Parohia Felner din Protopopiatul Fagaras, Parohia Coves din Protopopiatul Agnita, Parohia Ticusorul Nou din Protopopiatul Rupea, copiii de la Centrul de incluziune pentru copiii cu dizabilitati din Bradet, Protopopiatul Sacele.

De asemenea, au mai beneficiat de rechizite oferite in dar si 40 de copii de etnie roma care participa la activitatile desfasurate de Asociatia Filantropia Ortodoxa Sibiu, precum si copii care prezinta cazuri deosebite din Cisnadie si Valeni, dupa cum a precizat pr. Ciprian Creanga.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

21 Septembrie 2010

Vizualizari: 402

Voteaza:

Rechizite pentru copii, oferite de Arhiepiscopia Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE