Resfintirea bisericii din localitatea Moigrad, Episcopia Salajului

Duminica, 14 iulie 2013, Preasfintitul Parinte Petroniu a savarsit Sfanta Liturghie in parohia Moigrad, protopopiatul Zalau. Tot cu acest prilej, Preasfintia sa a binecuvantat lucrarile savarsite la locasul de cult incepand cu anul 2008 sub coordonarea Preacucernicului Parinte paroh Ciprian Porumb. Cu acest prilej, pentru activitatea pastoral misionara desasurata, Preacucernicul Parinte paroh Ciprian Porumb a fost hirotesit iconom stavrofor.

Dupa rostirea cuvantului de invatatura, toti cei prezenti s-au deplasat spre centrul localitatii unde Preasfintitul Parinte Petroniu a sfintit un monument inchinat eroilor din localitate.

Localitata Moigrad este atestata documentar la anul 1423 si a fost ridicata in apropierea vechiului castru roman de la Porolissum.

Acest castru a fost ridicat la rangul de municipiu de imparatii romani si aici a fost descoperit cel mai vechi tezaur de aur din Romania, datand din perioada neoliticului.

Tot aici, la Porolissum, a fost descoperita cea mai veche basilica paleocrestina la nord de Dunare, fapt sublinit si de Preasfintitul Parinte Petroniu la inceputul cuvantului de invatatura.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

14 Iulie 2013

Vizualizari: 427

Voteaza:

Resfintirea bisericii din localitatea Moigrad, Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE