Resfintirea bisericii din parohia clujeana Lita

Biserica Ortodoxa din localitatea clujeana Lita a fost resfintita duminica, 20 octombrie 2013, de catre IPS Parinte Mitropolit Andrei. Slujba a fost oficiata alaturi de un sobor de preoti si diaconi cu incepere de la ora 9. La finalul slujbei de resfintire, IPS Andrei a felicitat intreaga comunitate parohiala pentru munca depusa in reconditionarea bisericii din parohia Lita: “Preocuparea fata de biserica, fata de podoaba ei, are o profunda dimensiune duhovniceasca. De aceea, la toata Liturghia, in taina, preotul citeste binecuvinteaza Doamne pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale. Ori, aici, s-a concretizat aceasta iubire fata de podoaba Casei lui Dumnezeu.”

In continuare a fost oficiata Sf. Liturghie in cadrul careia au fost savarsite doua hirotonii, de preot si diacon. Dupa momentul citirii pericopei evanghelice, IPS Parinte Andrei a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura intitulat Pe cine alegem? Pe Hristos sau pe mamona?: “In pericopa evanghelica de astazi constatam cu tristete ca procentul celor ce-l aleg pe Hristos si a celor ce aleg bunurile materiale este ingrijorator. Dintre toti, doar cel tamaduit l-a ales pe Hristos. Si a dorit sa-L urmeze si a zis Doamne, Te urmez oriunde te duci, iar Mantuitorul i-a spus un lucru, Nu, nu merge cu Mine, ci intoarce-te la casa ta si spune-le alor tai cat bine ti-a facut tie Dumnezeu. Proportia aceasta ingrijoratoare se poate repeta si in zilele noastre. Cand e sa alegem intre Hristos si mamona, de multe ori, un procent zdrobitor dintre oameni aleg bunurile materiale.”

La finalul slujbelor, IPS Parinte Mitropolit Andrei a acordat distinctii din partea Arhiepiscopiei Clujului celor care s-au implicat de-a lungul timpului in lucrarile necesare locasului de cult. Parintelui paroh Iuliu Gorea, IPS Andrei i-a daruit Crucea Arhiepiscopala. Totodata, IPS Andrei a daruit numeroase diplome de aleasa cinstire si altor ctitori si binefacatori ai locasului de cult, intre care si primarului localitatii Savadisla, dlui Tamas Gebe Andrei.

In continuare, la caminul cultural din localitate a avut loc un moment cultural inedit. Au fost prezentate 16 carti scrise de preotul paroh Iuliu Gorea in ultimii 44 de ani de activitate editorialistica. Ultima carte, “Biblia vazuta altfel”, ce contine o colectie de 16 teme prezentate intr-o forma atractiva, a fost editata cu binecuvantarea IPS Andrei.

Autor: Alexandra Anderes
Sursa: radiorenasterea.ro

.

20 Octombrie 2013

Vizualizari: 156

Voteaza:

Resfintirea bisericii din parohia clujeana Lita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE