Resfintirea bisericii din parohia Timisoara - Calea Aradului

Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent in Duminica a VIII - a dupa Rusalii in parohia cu hramul "Adormirea Maicii Domnului”, Timisoara-Calea Aradului. La orele diminetii, ierarhul a fost intampinat de numerosi credinciosi, in frunte cu un sobor de preoti si diaconi condus de pr. Ioan Bude, protopop Timisoara I. Cu acest prilej, Preasfintitul Paisie, inconjurat de soborul slujitorilor a oficiat slujba de binecuvantare a lucrarilor desfasurate la exteriorul lacasului de cult, precum si a picturii bisericii.

In continuare, Preasfintia Sa a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie inconjurat de numerosi credinciosi ai parohiei. In cadrul slujbei, Preasfintitul Paisie a hirotonit in treapta diaconiei pe tanarul teolog Ilie-Eduard Tanase, ce urmeaza a  fi hirotonit preot pe seama parohiei Sanandrei, protopopiatul Timisoara I. La momentul potrivit din Sfanta Liturghie foarte multi credinciosi s-au impartasit din Trupul si Sangele Mantuitorului. In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Paisie Lugojanul a explicat semnificatiile Pericopei Evanghelice de la Sfantul Evanghelist Matei 14, 14-22, in care este prezentata Inmultirea painilor de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos. La finalul slujbei, Preasfintia Sa a transmis din partea Inaltpreasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, binecuvantarea si purtarea Sa de grija pentru toti credinciosii parohiei. Totodata, Preasfintia Sa a felicitat pe parintele paroh Iosif Handa si pe slujitorii sfantului lacas pentru osteneala depusa la construirea bisericii. De asemenea, pentru ravna duhovniceasca deosebita si jertfelnicia materiala depusa in timpul construirii si pictarii sfintei bisericii au fost acordardate carti de ctitorire si acte de cinstire pentru toti credinciosii implicati in realizarea constructiei.

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicata cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, intre anii 1999 si 2002, prin ravna si jertfelnicia enoriasilor Parohiei Timisoara - Calea Aradului si prin stradania pr. paroh Iosif Handa. Proiectul lacasului de cult a fost realizat de arhitectul Grigorie Filimon si de inginerul Emil Olteanu si respecta intru totul rigorile canonului bizantin.

Tarnosirea bisericii a avut loc in anul 2002 si a fost savarsita de Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului, la acea vreme Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

Pictarea bisericii a fost inceputa in anul 2005 de pictorul Madalina Arhirii, iar apoi a fost continuata si finalizata de pictorul Ludovic Sosnac in anul 2010. Slujba de binecuvantare a acesteia a fost oficiata de Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, in acelasi an.

Parohia Timisoara - Calea Aradului cuprinde 2.600 de familii cu 7.800 de credinciosi si are ca slujitori pe pr. Iosif Handa, Daniel Dumi Pop, Ciprian Campean si diac. Flavius Unc.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 August 2013

Vizualizari: 570

Voteaza:

Resfintirea bisericii din parohia Timisoara - Calea Aradului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE