Resfintirea bisericii parohiei Sf. Apostol Andrei din Mississauga - Canada

Duminica 1 iunie 2014 a avut loc resfintirea bisericii parohiei Sf. Apostol Andrei si Adormirea Maicii Domnului din Mississauga, provincia Ontario, Canada. Biserica a fost sfintita dupa cumparare si impodobire conform randuielilor in anul 1999 de catre IPS Arhiepiscop Victorin. S-a considerat necesara aceasta resfintire datorita lucrarilor de infrumusetare si consolidare a sfantului locas efectuate in ultimii ani. In interior s-au imbracat peretii in icoane de dimensiuni mari, s-a instalat un nou iconostas, sculptat, din lemn de esenta tare, cu icoane poleite cu foita de aur.

Au fost inlocuite geamurile cu vitralii, s-a instalat parchet si mocheta in toata Biserica, iar altarul si solea au fost pardosite cu granit. S-au rezugravit peretii si au fost instalate noi policandre. Bucataria si sala sociala au fost refacute. Au fost reparati peretii exteriori si acoperisul adaugandu-se o turla.

Toate aceste lucrari au necesitat sume mari de bani care au fost donate de enoriasii parohiei, ore multe de daruire din partea Consiliului Parohial si osardia Preotului Paroh Gheorghe Tiu, care a avut initiativa acestor prefaceri si care, impreuna cu membrii Consiliului, a supravegheat buna lor desfasurare.

Slujba de resfintire a fost savarsita de catre IPS Arhiepiscop Nicolae si PS Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina, inconjurati de un sobor de preoti si un numar mare de credinciosi din zona orasului Toronto. La sfarsitul slujbei, Inaltpreasfintitul Nicolae a adresat un cuvant de invatatura explicand sensurile duhovnicesti ale botezului noii biserici. Inaltpreasfintia Sa a felicitat preotul si credinciosii parohiei Sf. Andrei pentru eforturi si realizari, acordand Parintelui paroh Gheorghe Tiu diploma de onoare Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, din partea PF Patriarh Daniel.

Sursa: romarch.org

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 298

Voteaza:

Resfintirea bisericii parohiei Sf. Apostol Andrei din Mississauga - Canada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE