Romascanii vor inmormintari princiare


Unii romascani cu bani ar face orice sa fie inmormintati in biserici sau chiar in Episcopie. aceeasi "ambitie" i-ar face pe unii sa ctitoreasca lacasuri de cult. PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, a fost nevoit sa ii refuze.

Episcopia Romanului a primit cereri dintre cele mai ciudate, de la unii romascani care doresc sa-si doarma somnul de veci in incinta unor vestite locasuri de cult. Acestia s-au oferit sa faca donatii consistente, in schimbul acestor favoruri, chiar daca asta presupunea chiar finantarea construirii unor locasuri de cult.

"Am primit solicitari din partea unor cunoscuti oameni de afaceri din Roman sa fie inmormintati chiar si in incinta catedralei episcopale. Acestia au spus ca ar plati oricit, pentru a li se satisface aceasta dorinta", a declarat PS Ioachim Bacauanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, la ultima seara culturala care a avut loc, recent, la Protoierie. Inaltul prelat a marturisit ca a fost pus in fata unei situatii dificile, mai ales fata de cei care "nu se uitau la bani". Acesta a trebuit, atunci, sa gaseasca o varianta de impaciuire, o motivatie de refuz care sa nu le lezeze vanitatea. "Nu putem sa va inmormintam alaturi de sfinti, oameni ce au fost martiri ai bisericii crestine ortodoxe. Nici eu, cu toate ca am o inalta functie bisericeasca, nu voi fi inmormintat in incinta catedralei episcopale", le-a spus PS Arhiereul Vicar celor care incercau sa-si asigure somnul de veci in Episcopie. Potentatii Romanului nu s-au lasat, insa. Cind este vorba despre petrecerea vietii de apoi, anonimatul intr-un cimitir oarecare nu prea le este la indemina multor persoane instarite. Unii dintre acestia au declarat, chiar, ca vor construi din banii lor locasuri de cult in care sa fie depusi pentru a-si petrece viata de apoi.

Valeriu MUSAT

Monitorul de Neamt

.

04 Septembrie 2006

Vizualizari: 2583

Voteaza:

Romascanii vor inmormintari princiare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE