Rugaciune pentru persoanele private de libertate, in parohia Serbanesti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în parohia Pogorârea Duhului Sfânt - Șerbănești, luni 06 iunie a.c., s-a desfășurat o acțiune caritabilă pentru persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Bacău aflate în regim semideschis.

Activitatea se înscrie în seria de activități ce fac parte din cadrul Programului Social Eparhial ”În temniță am fost și ați venit la Mine”, organizat prin intermediul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în penitenciarele din Bacău și Tg. Ocna.

Aceste persoane desfășoară o muncă în folosul instituției prin participarea la amenajarea și întreținerea unei grădini ce se află situată în cartierul Șerbănești. Cu această ocazie deținuții au ajuns și în biserica parohiei, însoțiți de organele abilitate, unde au fost întâmpinați de preotul paroh Adrian Ghinea, alături de co-slujitorii pr. Vasile Busuioc și pr. Ciprian Gunea.

În continuare s-a oficiat o slujbă religioasă de mulțumire și de cerere a ajutorului lui Dumnezeu, alături de părintele slujitor la Capela din incinta Penitenciarului Bacău. Întâlnirea a fost una activă unde fiecare s-a putut regăsi și împreună am cântat imnul pascal Hristos a Înviat!.

Au urmat apoi câteva îndemnuri de încurajare și întărire în credință adresate persoanelor participante, pentru a trece peste această perioadă dificilă din viața lor, arătându-se prin aceasta grija Bisericii față de tot sufletul aflat în grea suferință și încercare.

La final au fost oferite pachete ce au conținut produse alimentare, produse de igienă personală, haine și încălțăminte precum și iconițe. (pr. Ciprian-Mihai GUNEA)

Sursa: epr.ro

08 Iunie 2016

Vizualizari: 181

Voteaza:

Rugaciune pentru persoanele private de libertate, in parohia Serbanesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE