Rugaciuni pentru cei uitati de lume

Credinciosii din orasul Bacau, alaturi de PS Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului si de un sobor de preoti s-au rugat ieri pentru sufletele persoanelor neidentificate din cimitirul bacauan Serbanesti.

PS Ioachim Bacauanul a oficiat slujba Parastasului pentru iertarea pacatelor tuturor celor pe care lumea nu-i mai aminteste, dar care, prin Biserica, raman ca fii ai lui Dumnezeu. Preasfintia Sa a adresat celor prezenti un cuvant in care a vorbit despre importanta rugaciunii pentru cei plecati la Domnul, apreciind dragostea oamenilor care au adus ofrande pentru a fi impartite de sufletele celor adormiti.

"Din punct de vedere spiritual, avem constiinta ca intram in comuniune cu cei adormiti si de aceea ne aratam dragostea fata cei straini, asa cum au facut si inaintasii nostri. Astfel, pastram comuniunea cu dragostea lui Dumnezeu. Nadajduim ca Dumnezeu ii va ierta pe cei uitati de rude si ii va aseza in locul randuit dupa faptele lor. Ofrandele aduse de fratiile voastre vor fi impartite celor nevoiasi care nu au familie. Este insemnata dragostea dumneavoastra fata de cei aflati in institutiile de ocrotire sociala. De aceea, va felicitam atat pe fratiile voastre, cat si pe parintii care au organizat aceasta ofranda de sufletul celor plecati la Domnul. Florile si lumanarile pe care le-ati avut in maini atunci cand ne-ati intampinat, sa le asezam la crucile celor necunoscuti. Astfel, vom arata dragostea noastra fata de Dumnezeu, care nadajduim ca ii va pazi pe cei uitati de oameni, dar neuitati de Cel Preainalt. Este un gest frumos ca v-ati rugat astazi (n.r. ieri) impreuna cu noi. Faptul ca ati venit in numar mare la aceasta pomenire dovedeste dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Noi am invatat de la Dumnezeu sa avem dragoste milostiva pe care suntem datori sa o manifestam in aceasta lume, asa cum si-a aratat-o El cand a venit in lume si a deschis portile raiului pentru toti cei care doresc sa intre in imparatia Sa", a subliniat PS Ioachim Bacauanul.

Dupa cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector in Probleme de tineret si mass-media al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, este al treilea an cand persoanele necunoscute inmormantate in Cimitirul Serbanesti si in alte cimitire ale orasului sunt pomenite de Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului si Bacaului, de preoti si credinciosi.

"La final, PS Ioachim Bacauanul s-a indreptat catre latura dinspre rasarit a cimitirului, unde sunt depusi sarmanii orasului. Aici, Preasfintia Sa a citit o rugaciune de dezlegare si a aprins cate o lumanare in dreptul fiecarei cruci sub care se odihnesc trupurile a catorva zeci de bacauani de care nu-si mai aminteste decat Bunul Dumnezeu si Biserica Sa", a amintit pr. Constantin Gherasim.

Dupa slujba de pomenire au fost oferite pachete cu alimente persoanelor din mai multe centre de ocrotire sociala din judetul Bacau, activitatea fiind coordonata de pr. paroh Ioan Ferchiu si de pr. Adrian Ghinea, slujitor la Biserica "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" - Serbanesti din Bacau.

Sursa: epr.ro

Pe aceeaşi temă

05 Noiembrie 2012

Vizualizari: 599

Voteaza:

Rugaciuni pentru cei uitati de lume 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE