S-a sfintit locul manastirii inchinate martirilor de la Canal

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfintit vineri (1 iunie) locul unde se va ridica manastirea cu hramul Sfintilor Romani, in cinstea si memoria tuturor celor care au murit ca martiri la construirea Canalului Dunare-Marea Neagra.

In prima etapa, va fi ridicat un paraclis care va avea hramul Sf.

Iustin Martirul si Filosoful (data de praznuire, 1 iunie), munca efectiva la constructie incepand de marti, 5 iunie.

Totodata, slujbele religioase se vor savarsi aici zilnic. Pomenirea celor care au murit la Canal s-a facut inca din aceasta noapte, cand IPS Teodosie, impreuna cu un sobor de preoti, a oficiat prima Sfanta Liturghie (incepand cu ora 0.00), continuata cu slujba de pomenire a mortilor.

La evenimentul sfintirii locului au participat, pe langa sute de credinciosi veniti din diferite colturi ale tarii, si patru supravietuitori ai inchisorilor comuniste: Pr. Gheorghe Oancea, George Cusa, Vlad Nicolau (Puiu) si Ion Negoita. Acestia au rememorat ororile regimului totalitar, sistemul dezumanizant la care erau supusi si bucuria ca, in sfirsit, pot aprinde o lumanare pe locul suferintei lor. De asemenea, acestia au pus, propriu-zis, piatra de temelie a paraclisului, impreuna cu ierarhul locului.

Invitat la slujba de sfintire a locului a fost si Parintele Justin Parvu, unul dintre putinii supravietuitori ai canalului si ai inchisorilor comuniste, dar acesta a suferit o interventie chirurgicala la picior (la Spitalul Judetean Constanta) chiar in ziua slujbei, fapt care l-a impiedicat sa poata fi in mijlocul credinciosilor.

Biroul de Comunicare


.

05 Iunie 2012

Vizualizari: 327

Voteaza:

S-a sfintit locul manastirii inchinate martirilor de la Canal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE