Sa convietuim intr-o perioada de criza

Familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor

Intr-o lume moderna marcata adanc de o criza a valorilor si confruntata cu o grava dezorientare spirituala, Patriarhia Ortodoxa Romana si Comunitatea Sant’Egidio organizeaza, pe data de 24 mai 2011, in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, Conferinta cu titlul “Sa convietuim intr-o perioada de criza. Familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor”. Manifestarea isi propune sa analizeze situatia crestinismului in societatea actuala, fiind totodata o invitatie adresata omului modern spre regasirea si recuperarea sensului vietii.

Conferinta se bucura de prezenta unor personalitati de marca din viata religioasa, culturala si sociala europeana precum: Preafericitul Parinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane; Eminenta Sa Paul Poupard, Cardinal, Fost Presedinte al Consiliului Pontifical pentru Cultura Vaticanului; Prof. Dr. Andrea Riccardi, Academician al Universitatii din Roma si Fondator al Comunitatii Sant’Egidio; Pr. Prof. Dr. Vasile Raduca, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti; E.S. Mons. Léon Lemmens, Episcop auxiliar de Mechelen-Bruxelles, Belgia si altii.

Initiativa dezvaluie o mare valoare culturala si ecumenica, inscriindu-se in cadrul prieteniei si colaborarii intre Comunitatea Sant’Egidio si Patriarhia Ortodoxa Rmana, ce a avut ca punct de plecare istorica Intalnire Interreligioasa din 1998 de la Bucuresti, careia i-au urmat numeroase alte manifestari.

In mod semnificativ, in spiritul acestei colaborari ecumenice, in finalul manifestarii va avea loc prezentarea volumului „Dumnezeu este simpatie - Repere spirituale pentru omul de azi”, de Olivier Clément, publicat in limba romana la Editura BASILICA a Patriarhiei Romane cu prefata Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. „Acest mic indreptar spiritual s-a nascut pe parcursul catorva conferinte sustinute de Olivier Clément in cadrul comunitatii Sant’Egidio si adresate in special crestinilor care traiesc in lumea citadina a modernitatii tarzii afectate de secularism”, se arata in cuvantul inainte al volumului semnat de Preafericitul Parinte Daniel.


Persoana de contact:
Monica Tataru
Responsabil comunicare Comunitatea Sant’Egidio Bucuresti
Telefon: 0730/600.093

 

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 220

Voteaza:

Sa convietuim intr-o perioada de criza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE