Salonul Icoanei Ardelene

Foaierul Bibliotecii „Octavian Goga” din Cluj-Napoca gazduieste o expozitie de icoane realizate de mesteri iconari din Transilvania si de catre elevi ai Seminarului Teologic Ortodox din oras.

Deschiderea expozitiei intitulata „Salonul Icoanei Ardelene” a avut loc astazi si s-a bucurat de prezenta unor etnologi, mesteri populari si a numerosi clujeni pasionati.

Dupa cum a declarat domnul Tiberiu Groza, directorul Centrului Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Cluj, organizarea acestei expozitii a devenit deja o traditie: „Este o expozitie traditionala pe care o organizam in fiecare an si in care incercam sa evaluam de fiecare data stadiul de dezvoltare, de prosperitate al mesterilor iconari din judetul Cluj si nu numai din judetul Cluj, ci chiar si din Transilvania. Avem aici un centru de iconari foarte valoros, poate cel mai valoros din Transilvania, la Nicula, si evident ca acest lucru ne obliga sa avem foarte mare grija de traditia noastra si de toti pictorii iconari care pastreaza acest mestesug. De aceea prin „Salonul Icoane Ardelene” dorim sa grijim de ei, sa le organizam in fiecare an cel putin o expozitie si, totodata, sa aducem aminte tuturor ca aici exista acest centru de iconografie care este la Nicula”.Publicul clujean va putea admira lucrarile expuse pana la inceputul lunii ianuarie.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

06 Decembrie 2011

Vizualizari: 232

Voteaza:

Salonul Icoanei Ardelene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE