Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia

Urmand frumoasa traditie formata deja de mai mult timp la scolile de teologie din Alba Iulia, ultima saptamana din urcusul spiritual al Postului Mare este saptamana duhovniceasca.

Programul liturgic la care participa elevii si studentii teologi este unul special ce cuprinde, in prima parte a zilei rugaciunile de dimineata oficiate in paraclisele institutiilor de invatamant, iar dupa amiaza tinerii participa la slujbele ce se oficiaza in Catedrala Arhiepiscopala.De asemenea, in fiecare seara la finalul slujbei sunt prezentate prelegeri pe diferite teme ziditoare de suflet, sustinute de diferiti parinti ai eparhiei noastre. Cuvintele duhovnicesti adresate studentilor si seminaristilor din Alba Iulia fac referire speciala la osteneala duhovniceasca a Postului Mare, indrumandu-i spre o traire mai profunda a acestei perioade de nevointa si inmultirea virtutilor, ca astfel avand intarire duhovniceasca sa rodeasca in suflete bucuria Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Luni, 07 aprilie, a fost invitat sa adreseze cuvinte folositoare preacuviosul parinte Arhimandrit Andrei Barbu, Exarhul Manastirilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei. Marti, 08 aprilie, cuvantul duhovnicesc a fost sustinut de parintele Catalin Maier de la parohia „Sfanta Ana” din Targu Mures.

In aceasta seara in mijlocul saptamanii duhovnicesti din urcusul sufletesc al nevointelor, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Irineu participa in Catedrala Reintregirii, la Sfanta Liturghie a Darurilor mai inainte sfintite si le va pune la suflet tinerilor, o meditatie spre zidire spirituala si morala.

Maine, 10 aprilie, va predicat parintele Protosinghel Emanuel Scarlat, duhovnicul schitului „Sfantul Lazar” din Alba Iulia, iar vineri, 11 aprilie, va sustine ultima meditatie duhovniceasca parintele Tudor Man, de la parohia „Sfanta Cuvioasa Paraschiva” din Tibru, Protopopiatul Alba.

Sursa: reintregirea.ro

.

10 Aprilie 2014

Vizualizari: 164

Voteaza:

Saptamana duhovniceasca la scolile teologice din Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE