Sarbatoare la Manastirea Colilia

Duminica, 18 noiembrie, manastirea Colilia (comuna Cogealac) il va primi ca oaspete pe Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului care, incepand cu ora 9.00, va savarsi Sfanta Liturghie alaturi de un sobor de preoti si diaconi.Slujba arhiereasca este prilejuita si de apropiatul hram al manastirii - Intrarea in Biserica a Maicii Domnului – ce va fi sarbatorit miercuri, 21 noiembrie.

Intre anii 1901-1934 etnicii germani au ridicat, in satul Colilia, comuna Cogealac, judetul Constanta, o biserica. Dupa plecarea lor, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, lacasul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxa Romana, iar comunitatea germana a fost despagubita. In timpul comunismului, intre anii 1967-1968, prin asa - numita sistematizare rurala, odata cu satul Colilia, biserica a fost parasita si, in timp, s-a degradat.

Dupa reactivarea manastirii, in luna mai 2006, maica stareta Rafaela a inceput lucrarile de reconstructie. Astfel, in perioada 13 septembrie 2007 – 29 iulie 2008 a fost construit paraclisul cu hramul "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe". In plus, au fost realizate: paraclisul, clopotnita, un corp de chilii, aghiasmatarul, un asezamant social format din 20 de casute pentru nevoiasi.

Din noiembrie 2006 s-a lucrat la ridicarea bisericii mari pe ruinele fostului lacas de cult. Pictura, in fresca, a fost realizata de Sorin si Paraschiv Bejan, intre anii 2007-2009. Pe data de 21 noiembrie 2009 biserica a fost sfintita de catre IPS Arhiepiscop Teodosie.

Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

15 Noiembrie 2012

Vizualizari: 370

Voteaza:

Sarbatoare la Manastirea Colilia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE