Sarbatoare la Miercurea Sibiului

In prima duminica a perioadei Triodului, credinciosii din orasul Miercurea Sibiului, o veche localitate aflata la mai bine de 30 de kilometri distanța fața de cetatea transilvana a Sibiului, au participat in numar mare la slujba de binecuvantare a primei etape a lucrarilor de renovare si infrumusetare a Bisericii “Sfantul Prooroc Ilie”. O adevarata catedrala a orasului din partea de vest a judetului Sibiu, Biserica “Sfantul Ilie” a fost reparata si pregatita pentru pictura interioara, ultima etapa din aceste lucrari de infrumusetare. Slujba de binecuvantare a fost oficiata in Duminica Vamesului si a Fariseului de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, amintind aici pe protopopul de Saliste, Ioan Ciocan, cei doi slujitori ai Domnului din Miercurea Sibiului si alti preoti din imprejurimi. Ierarhul a stropit cu apa sfintita lucrarile exterioare si interioare efectuate la biserica din orasul sibian, iar apoi a oficiat Sfanta Liturghie. Raspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi de la Catedrala mitropolitana din Sibiu, iar corul de femei al bisericii vechi din Miercurea Sibiului a cantat cateva pricesne. Multi dintre credinciosii prezenti la evenimentul istoric pentru orasul sibian au imbracat costumul popular specific acestei zone, iar la Sfanta Liturghie s-au impartasi cu Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos.

In cuvantul de invațatura, IPS Mitropolit Laurențiu a talcuit Evanghelia din Duminica Vamesului si a Fariseului, prezentand apoi drumul duhovnicesc pe care il incepem in perioada Triodului, pana la Sfintele Patimiri si Invierea Domnului. Exemplul biblic oferit de prima duminica din Triod trebuie sa fie un fundament al vietii duhovnicesti pentru fiecare credincios, a subliniat ierarhul in cuvantLa finalul Sfintei Liturghii, parohul de la Biserica “Sfantul Ilie” din Miercurea Sibiului, parintele Ioan Bradila a fost hirotosit iconom stavrofor, ca recunostinta si apreciere pentru activitatea pastoral-misionara din cei peste 20 de ani de slujire in orasul sibian. Consiliul si Adunarea parohiale, primarul orasului, Ioan Troanca si Consiliul local, precum si mai multi binefacatori au primit din partea IPS Mitropolit Laurentiu mai multe acte de cinstire. Ierarhul i-a felicitat pe toti credinciosii pentru implicare activa la finalizarea lucrarilor de renovare a bisericii, dar si pentru zidirea noii biserici din localitate, lacas de cult care imbraca in present haina picturala.

Parintele Ioan Bradila i-a multumit ierarhului pentru vizita de la Miercurea Sibiului si i-a oferit o icoana a Mantuitorului Iisus Hristos. Parintele paroh a multumit apoi tuturor donatorilor si a amintit toate lucrarile efectuate in ultimii ani la biserica.

Ierarhul a vizitat la sfarsitul sarbatorii si cealalta biserica din oras, unde se lucreaza la picture interioara.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Februarie 2014

Vizualizari: 164

Voteaza:

Sarbatoare la Miercurea Sibiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE