Sarbatoare la parohia Zona Tipografilor din Timisoara

Cu binecuvantarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, in duminica a V-a dupa Rusalii Preasfintitul Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent in mijlocul credinciosilor bisericii cu hramul ”Cuvioasa Parascheva” a Parohiei Zona Tipografilor din Timisoara. In orele diminetii pr. Paroh Ioan Dumitriu impreuna cu celilati parinti slujitori au intampinat pe Preasfintia Sa, care a oficiat Sfanta Liturghie in prezenta a numerosi credinciosi ai parohiei.

Raspunsurile liturgice au fost date de catre corul parohiei la care s-au alaturat si alti tineri psalti, atat de la parohiile din oras, cat si din alte judete.

Cuvantul de invatatura din cadrul Sfintei Liturghii a fost rostit de catre pr. Marius Covaci, preot la catedrala mitropolitana, ce a evidentiat valoarea vietii crestine, legatura omului cu Hristos, care face posibila vietuirea duhovniceasa.

In aceasta duminica, in care a fost praznuit Sf. Mare Mc. Procopie, doi tineri din parohie si-au fagaduit credinta unul altuia in Taina Sfintei Cununii, ce a fost oficiata in cadrul Sfintei Lirturghii arhieresti, actualizand in acest mod randuiala din Biserica primara a acestei Taine. Au fost prezenti o seama de tineri imbracati in costume populare, ca o legatura vie cu Traditia populara romaneasca. In finalul slujbei PS Paisie a transmis celor credinciosilor binecuvantarea IPS Nicolae si dragostea sa parinteasca pentru intreaga comunitate a acestei parohii. Desi parohia fiinteaza din anul 2005, totusi are o bogata activitate prin grija pr. paroh Ioan Dumitriu, care conduce lucrarile de constructie atat a bisericii, a gradinitei ”Sf. Mucenite Filofteia” cat si a unui Centru social pentru tinerii defavorizati.

Sursa: mitropolia-banatului.ro
 

.

09 Iulie 2012

Vizualizari: 1125

Voteaza:

Sarbatoare la parohia Zona Tipografilor din Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia zona tipografilor

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE