Sarbatoarea Brancovenilor la biserica romaneasca din Istanbul

Duminica 16 august 2009, in Istanbul, la Biserica Sfintei Mucenite Paraschevi, ctitoria Brancovenilor, crestinii ortodocsi romani cu sufletele pline de iubire si recunostinta au sarbatorit Familia Domnitoare a Tarii Romanesticare a biruit necredinta si a dobandit Imparatia, prin jertfa martirica din Ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului al anului 1714, pe Sfantul Domnitor Constantin Brancoveanu, cu fiii sai Sfintii Constantin, Stefan, Radu, Matei si Sfantul Ianache Vacarescu.

Credinciosul Domnitor Constantin Brancoveanu, la inceputul domniei sale, in anul 1692 a ctitorit biserica Sf. Mc. Paraschevi, care a fost construita pe fundatia si altarul unei stravechi basilici constantinopolitane situata in cartierul bizantin Pera- Prichidiu.

Dupa 312 ani, in anul 2004, Dumnezeu a intors darul Vrednicului Voievod, catre crestinii ortodocsi romani care acum, in fiecare duminica si sarbatoare prin Sfanta Liturghie sunt in comuniune cu Mantuitorul Iisus Hristos, cu Brancovenii si cu intregul neam romanesc.

Sursa: basilica.ro

.

17 August 2009

Vizualizari: 499

Voteaza:

Sarbatoarea Brancovenilor la biserica romaneasca din Istanbul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE