Sarbatoarea Parohiei Budesti

In data de 8 noiembrie 2012, zi in care Biserica Ortodoxa ii praznuiește "Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil", Biserica "Sfintii Voievozi" din Parohia Budesti isi va serba hramul. Cu acest prilej, pe parcursul a trei zile, in perioada 7-9 noiembrie credinciosii din comuna valceana Budesti si din imprejuri vor avea bucuria duhovniceasca de a se inchina la racla cu moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Ioan Maximovici, Sfintii Apostoli Aquilla si Sosipatru, Sfantul M.

Mc. Gheorghe, Sfantul M. Mc. Efrem cel Nou, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Maxim Grecul si Sfintii Mucenici din Sinai si Rait.

Racla cu Sfintele Moaste va fi adusa, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ioan Salajan, Arhiepiscop onorific al Episcopiei Covasnei si Harghitei, de la Catedrala Episcopala din Sfantul Gheorghe de catre Parintele Consilier dr. Ciprian Staicu.

Manifestarile religioase organizate cu prilejul sarbatoririi hramului bisericii "Sfintii Voievozi" din Budesti se vor desfasura cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, si purtarea de grija a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Programul liturgic se desfasoara dupa cum urmeaza:

Miercuri, 7 noiembrie
- orele 16:00 – Primirea Sfintelor Moaste. Cu acest prilej racla cu moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul, Sfantul Luca al Crimeei, Sfantul Ioan Maximovici, Sfintii Apostoli Aquilla si Sosipatru, Sfantul M. Mc. Gheorghe, Sfantul M. Mc. Efrem cel Nou, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Maxim Grecul si Sfintii Mucenici din Sinai si Raitva fi asezata in biserica parohiala spre inchinare si binecuvantarea tuturor celor prezenti de ziua hramului la Sfanta Liturghie.
- orele 16:15 – Acatistul Sfantului Doctor Luca al Crimeei
- orele 16:45 – Slujba Vecerniei unita cu Litia in cinstea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil
- orele 18:00 – Slujba Sfantului Maslu

Joi, 8 noiembrie – Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil
- ora 9:30 – Slujba Sfintei Liturghii
- orele 11:30 – Slujba Sfintei Taine a Maslului
- orele 12:30 – Slujba Parastasului
- orele 17:00 – Slujba Vecerniei unita cu Litia in cinstea Sfantului Nectarie Taumaturgul
- orele 18:30 – Slujba Acatistului Sfantului Nectarie

Vineri, 9 noiembrie – Sfantul Nectarie Taumaturgul
- ora 9:30 – Slujba Sfintei Liturghii
- orele 11:30 – Slujba Sfantului Maslu

Sfanta Liturghie savarsita cu acest prilej va fi oficiata de un sobor de preoti si diaconi, in frunte cu parintele paroh Octavian Taparlan, inspector patrimoniu in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului.

La acest eveniment deosebit din viata parohiei Budesti sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei de stat, locale si centrale, personalitati ale vietii culturale valcene, preoti si credinciosi din parohiile vecine si din eparhie.

Sursa: arhiram.ro

.

05 Noiembrie 2012

Vizualizari: 453

Voteaza:

Sarbatoarea Parohiei Budesti 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

parohia budesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE