Sarbatoarea Parohiei vrancene Faraoanele

Credinciosii Parohiei vrancene Faraoanele au primit duminica, 29 decembrie 2013, binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfanta Liturghie in biserica „Adormirea Maicii Domnului“.

Inaltpreasfintia Sa a vorbit, in cuvantul de invatatura, despre Sfintii 14.000 de prunci ucisi din porunca lui Irod.

„Sfantul Arhidiacon Stefan, pe care l-am sarbatorit de curand, este trecut in calendar ca Intaiul Mucenic, dupa intemeierea Bisericii crestine, dar iata ca, inaintea sa, pruncii din Betleem si din imprejurimi au fost botezati cu Botezul sangelui.

Daca nu ar fi fost vorba de Pruncul Iisus intre ei, Irod nu i-ar fi trimis pe osteni ca sa-i ucida. Deci putem spune ca acestia au primit, anticipat, Botezul intru Hristos, prin martiriu, adica prin mucenicie, numit Botezul sangelui. Ei sunt cei dintai martiri ai Bisericii crestine, care nu fusese inca intemeiata in chip vazut, dar care la Dumnezeu exista deja - pentru ca Dumnezeu, prin Jertfa Fiului Sau pe Cruce, avea sa consfinteasca intemeierea Bisericii“, a spus Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian.

La slujba au participat autoritati locale, precum si un numar insemnat de credinciosi din localitate si din imprejurimi.

Lacasul de cult a fost ridicat in 1880, fiind sfintit doi ani mai tarziu. Din cauza cutremurelor si a intemperiilor, aici s-au realizat, de-a lungul timpului, ample lucrari de restaurare si consolidare.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

30 Decembrie 2013

Vizualizari: 602

Voteaza:

Sarbatoarea Parohiei vrancene Faraoanele 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE