Sarbatoarea Sfantului Haralambie la Tulcea

In ziua sarbatorii Sfantului Haralambie, la 10 februarie 2014, Preasfintitul Parinte Visarion, Episcopul Tulcii va savarsi Sfanta Liturghie arhiereasca in biserica cu hramul "Sf. Haralambie" din localitatea Greci, prot.

Niculitel, cu prilejul hramului acesteia.

Cu aceasta ocazie va fi adusa de la biserica Buna Vestire din Tulcea racla cu un fragment din Sfintele Moaste al Sfantului Mucenic Haralambie.

Sfantul Haralambie a trait in secolul al II-lea si este cel mai batran mucenic dintre cei cunoscuti de Biserica. A fost episcop al cetatii Magnezia din Asia Mica si si-a inchinat viata lui Hristos si indrumarii credinciosilor. Pentru ca prin fapta si cuvantul sau a adus multi pagani la crestinism, si-a atras mania prigonitorilor. In ciuda varstei inaintate, de 113 ani, i-au jupuit pielea de pe tot corpul si i-au rupt carnea cu carlige de fier. Vazand ca sfantul rabda durerile fara sa scoata vreun cuvant rau, doi soldati care il pazeau si-au marturisit si ei credinta in Dumnezeul lui Haralambie, fiind si omorati pe loc pentru aceasta. La fel, alte trei femei care au vazut puterea sfantului de a indura chinurile L-au laudat pe Hristos si au fost si ele imediat martirizate.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

08 Februarie 2014

Vizualizari: 641

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Haralambie la Tulcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE