Sarbatoarea Sfantului Ierarh Spiridon

Catedrala Mitropolitana „Sfantul Spiridon - Nou”, Paraclis Patriarhal, se pregateste de sarbatoare. Duminica, pe 12 decembrie, isi va sarbatori ocrotitorul, pe Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei. Programul liturgic dedicat hramului va incepe inca de maine seara, atunci cand, de la ora 18.00, va fi oficiata slujba Privegherii. Catedrala paraclis patriarhal din centrul Bucurestiului adaposteste si un fragment din moastele Sfantului Spiridon.

„Sambata la ora 12:00 vor fi scoase sfintele moaste spre inchinare si vor ramane pana cand se vor putea inchina toti credinciosii care vor veni sambata. Duminica dimineata, la ora 8:00 va incepe Acatistul Sfantului Ierarh Spiridon, la ora 9:00 vor veni slujitorii care vor insoti pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. Cei mai vrednici dintre credinciosi care au ajutat foarte mult catedrala, vor primi distinctii. Le multumim cu aceasta ocazie, tuturor acelora care au sprijinit cum au putut aceasta catedrala, avand in vedere ca anul acesta s-au implinit 150 de ani de la constructia ei”, a spus arhim. Dimitrie Irimia, Eclesiarhul Catedralei „Sfantul Spiridon Nou” din Bucuresti, dupa cum ne informeaza TRINITAS TV.

Catedrala „Sfantul Spiridon – Nou” a fost construita in stil gotic intre anii 1852 si 1858. Interiorul lacasului de cult este impodobit cu coloane de marmura si vitralii executate la Viena, iar pictura murala, cu influente renascentiste, ii apartine pictorului Gheorghe Tattarescu.

De asemenea, Parohia „Sfantul Spiridon - Vechi” din Capitala isi va sarbatori duminica ocrotitorul. Credinciosii se vor putea inchina cu acest prilej si aici la un fragment din moastele Sfantului Ierarh al Trimitundei.

Mai multe informatii cu privire la programele speciale pe care le va organiza parohia cu prilejul hramului a oferit pentru TRINITAS TV, parintele Ioan Iordache, parohul Bisericii „Sfantul Spiridon – Vechi” din Capitala: „In ziua de sambata vom scoate, dupa randuiala, inaintea Sfintei Liturghii racla cu sfintele moaste spre inchinare, ocolind biserica. Avem pentru pelerini si pentru cei care implicit vor participa la Sfanta Liturghie, pregatite aproximativ 500 de pachete cu alimente”.

Parohia „Sfantul Spiridon - Vechi” desfasoara in aceasta perioada si o intensa activitate caritabila, prin Asezamantul medical aflat in curtea lacasului de cult.

Sursa: basilica.ro

11 Decembrie 2010

Vizualizari: 864

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Ierarh Spiridon 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE