Sarbatoarea Sfintei Parascheva - 2012

Sarbatoarea Sfintei Parascheva - 2012
- comunicat de presa -

In fiecare an, sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva este un prilej de apropiere si de marturisire creștina pentru credinciosi din tara si din strainatate, care vin la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva si ale altor sfinti ai Bisericii Ortodoxe. Anul acesta, pelerinii care vor veni sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva se vor putea inchina si la moastele Sfantului Cuvios Teofil, cel nebun pentru Hristos, aduse de la Manastirea Kitaev (Ucraina), de catre Inaltpreasfintitul Parinte Antonie, Arhiepiscop de Borispil si rector al Academiei Teologice din Kiev. De asemenea, avem bucuria de a face cunoscut faptul ca, la sarbatoarea Sfintei Parascheva, vor fi prezenti si Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, care va efectua o vizita la Iasi in perioada 12-15 octombrie, Preafericitul Parinte Krystof, Arhiepiscop de Praga si Mitropolit al tinuturilor cehe si al Slovaciei, precum si alti ierarhi din tara si din strainatate.



La evenimentele organizate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei in perioada 7-15 octombrie 2012, presa va avea acces pe baza legitimatiilor de serviciu. In data de 14 octombrie 2012, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, pe o scena special amenajata.

Va oferim, atasat acestui comunicat, programul detaliat al evenimentelor prilejuite de sarbatoarea dedicata Sfintei Cuvioase Parascheva si o relatare a vietii Sfantului Cuvios Teofil, anuntand mass-media ca, pe aceasta tema, va avea loc o conferinta de presa in data de 8 octombrie 2011, la ora 10.00, in Sala „Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial Iasi. Va rugam sa urmariti, in aceasta perioada, situl www.mmb.ro, loc unde vom anunta eventualele modificari care ar putea surveni in programul anexat.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Iasilor

.
Pe aceeaşi temă

04 Octombrie 2012

Vizualizari: 1351

Voteaza:

Sarbatoarea Sfintei Parascheva - 2012 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE