Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Moldova

Biserica noastra ii serbeaza astazi, 21 mai 2014, pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, considerati intocmai cu Apostolii. Mai multe biserici din Mitropolia Moldovei si Bucovinei isi serbeaza astazi hramul.Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“, aflata pe strada Palat din Iasi, isi serbeaza astazi hramul. Aseara, slujba Vecerniei unita cu Litia a fost oficiata de un sobor de preoti. Tot azi, in Iasi isi serbeaza hramul Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din dealul Galata, Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ - Poitiers si Caminul de Batrani „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ - Bucium. In Protopopiatul Iasi 3 va fi hram la Manastirea Soldana, comuna Andrieseni, judetul Iasi, si in parohiile Harpasesti - Popesti, Bordea si Bogonos - Letcani.

In Protopopiatul Botosani, Parohia „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Cimitirul Eternitatea al orasului Botosani si Parohia Vorona-Centru vor imbraca straie de sarbatoare. Credinciosii din Dorohoi sunt asteptati astazi la hramul Bisericii „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din oras. Sarbatoare va fi si la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Darabani. Dupa cum ne-a relatat pr. paroh Constantin Panzariu, care este si protopop al Protopopiatului Darabani, aseara a fost oficiata slujba Vecerniei unita cu Litia, iar in aceasta dimineata se vor sluji Utrenia, Acatistul, Sfanta Liturghie si Parastasul pentru cei adormiti. Cu acest prilej, credinciosii vor primi la finalul programului liturgic pachete cu alimente si cate un pahar cu vin.

Sarbatoare deosebita va fi astazi la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din cartierul pietrean Gara Veche. Localnicii din comuna Hangu, judetul Neamt, sunt asteptati astazi la hramul Parohiei Boboteni, Protopopiatul Ceahlau.

In Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, astazi isi sarbatoreste hramul Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Gura Humorului, cea din cartierul sucevean Zamca si Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Siret, Protopopiatul Radauti.

In Arhiepiscopia Romanului si Bacaului va fi hram la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Roman, la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Bacau, la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Onesti si in Parohia Bara, Protopopiatul Roman, judetul Neamt.

Hram va fi astazi la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Barlad si in Parohia Perieni 2, Protopopiatul Barlad.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

21 Mai 2014

Vizualizari: 427

Voteaza:

Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE