Sarbatoarea Trinitas la Centrul de Presa Basilica

Patriarhul Romaniei a oficiat ieri, 24 mai, de ziua sarbatorii Sfintei Treimi, Sfanta Liturghie in Catedrala Patriarhala, impreuna cu Preasfintitul Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul sau de invatatura, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a subliniat faptul ca Dumnezeu este iubire vesnica de Persoane: „Sfanta Treime este Dumnezeul crestinilor. Sfanta Treime ne arata ca Dumnezeu nu este o singuratate vesnica, ci este o iubire vesnica de Persoane distincte, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, dar unite, nedespartite si vesnice. Unitatea in Sfanta Treime este data de Dumnezeul Tatal care este singurul izvor al Fiintei Sfintei Treimi, caci El este nenascut si nepurces”.

Sarbatoarea Sfintei Treimi este si sarbatoarea Centrului de Presa 'BASILICA' al Patriarhiei Romane. Astfel, cu ocazia acestui moment aniversar, imediat dupa Sfanta Liturghie , in Catedrala Patriarhala din Bucuresti, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhului Romaniei, a fost oficiata o slujba de Te Deum, la care au fost prezenti angajatii si colaboratorii Centrului de Presa precum si un numar impresionant de credinciosi.

La finalul Slujbei de Te Deum Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a rostit un cuvant in care a subliniat importanta misionara a Centrului de Presa al Patriarhiei Romane, care are un rol formativ in societatea contemporana.

Sarbatoarea hramului Centrului de Presa BASILICA a continuat cu un moment festiv in Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei. Aici, angajatii Centrului de Presa, alaturi de Preafericitul Parinte Daniel, au urmarit un scurt material video cu cele mai importante aspecte ale activitatii celor 5 mijloace mediatice ale Patriarhiei Romane, informeaza TRINITAS TV. De asemenea a fost vernisata si expozitia „Teologia Trinitara in traditia iconografica romaneasca” expozitie ce cuprinde fotografii cu cele mai reprezentative icoane cu Sfanta Treime din lacasurile de cult ale Patriarhiei Romane.

„In sala ‘Europa Christiana’ am dorit ca sa ilustram trecerea de la Biserica, de la Catedrala Patriarhala catre locul in care, prin binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh, ne desfasuram activitatea ostenitorii de la Centrul de Presa BASILICA, Radio, Televiziune, Biroul de Presa si de la Agentia de Stiri si o buna parte a timpului si colegii nostri de la publicatiile ‘Lumina’”, a spus Pr. Cons. Nicolae Dascalu, Coordonatorul Centrului de Presa BASILICA.

Sursa: basilica.ro

25 Mai 2010

Vizualizari: 281

Voteaza:

Sarbatoarea Trinitas la Centrul de Presa Basilica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE