Schitul Nicolint si-a sarbatorit ocrotitorul

Miercuri, 26 octombrie, la praznuirea Sfantului Marelui Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, Schitul Nicolint si-a sarbatorit hramul. Sfanta Liturghie a fost oficiata de un impresionant sobor de preoti condus de catre parintele arhimandrit Constantin Timis, exarhul manastirilor Episcopiei Caransebesului.

La sarbatoarea manastirii au luat parte autoritati locale precum si numerosi credinciosi care participa an de an la praznuirea hramului.

Potrivit traditiei banatene, la finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiata, de catre soborul de slujitori, o slujba de multumire pentru binefacerile revarsate de Dumnezeu asupra credinciosilor, prin binecuvantarea colacului si a prinoaselor. Raspunsurile liturgice au fost date de catre un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebes, condus de catre tanarul teolog Valentin Baluta.

Schitul Nicolint a fost amenajat in fostul pichet graniceresc de la frontiera cu Serbia, in anul 2003, la initiativa parintelui protopop al Oravitei, Ion Varan, devenind astfel, pentru credinciosii din zona, un reper duhovnicesc in care se linistesc in duminici si sarbatori, dar si in zilele de peste saptamana. La data de 30 octombrie 2009, paraclisul asezamantului monahal a fost tarnosit de catre Intaistatatorul Eparhiei, Preasfintitul Parinte Lucian, iar la data de 24 septembrie 2010, dupa o perioada de jertfa si truda, pictura paraclisului a fost finalizata si sfintita. Slujba de sfintire a fost oficiata in cadrul slujbei Vecerniei, oficiata de catre Chiriarh, fiind inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi.

De la infiintarea Schitului Nicolint, din anul 2003 pana in prezent, prin jertfa si osteneala parintelui staret, si cu ajutorul bunilor credinciosi, s-au facut numeroase lucrari de amenajare si infrumusetare a spatiului destinat asezamantului monahal, astfel incat acesta sa poata functiona in conditii optime. In prezent obstea monahala numara trei vietuitori si este condusa de catre parintele protosinghel Ilie Pentoiu.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro
 

.

27 Octombrie 2011

Vizualizari: 246

Voteaza:

Schitul Nicolint si-a sarbatorit ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE