Scoala gimnaziala Christiana si-a deschis portile

Scoala gimnaziala Christiana din Cluj-Napoca a fost inaugurata luni, 22 octombrie, in prezenta Mitropolitului Clujului.

Festivitatea de deschidere a noului an scolar a avut loc la ora 12 si a debutat cu oficierea unei slujbe de Te-Deum, in capela unitatii de invatamant de pe aleea Moldoveanu nr. 3, de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei.

Au participat la acest eveniment, elevi, profesori, precum si autoritati judetene si locale.
La finalul slujbei de Te-Deum IPS Parinte Andrei i-a indemnat pe profesorii voluntari de la scoala gimnaziala Christiana sa se dedice educarii tinerilor si l-a rugat in acelasi timp pe bunul Dumnezeu sa le dea intelepciune invataceilor.

Scoala Gimnaziala Christiana, ce apartine de Arhiepiscopia Clujului este autorizata si integrata in sistemul public de invatamant.

Aici vor invata aproximativ 16 tineri si adulti care au abandonat scoala inainte de a termina clasa a VIII-a si doresc sa isi finalizeze studiile.

Cursurile vor fi tinute de 10 profesori voluntari.

Pe langa pregatirea scolara, elevii inscrisi vor mai beneficia in cadrul programului “A Doua Sansa” si de pregatire profesionala in diferite meserii.

La finalul clasei a 10-a elevii vor primi o diploma care sa ateste calificarea lor, cu ajutorul careia se vor putea integra pe piata muncii.

Potrivit directorului unitatii de invatamant, pr. Claudiu Precup: “Abandonul scolar este una dintre problemele pe care le intalnim si la nivelul comunitatii clujene. Lipsa de educatie il duce pe om la o marginalizare social, profesionala si uneori chiar familial, iar o persoana care nu si-a finalizat pregatirea scolara de baza este mai vulnerabila in anumite situatii critice, iar din punct de vedere professional se integreaza mult mai greu. Cei care ajung in aceasta situatie risca sa intre intr-un cerc vicios din care uneori ies foarte greu sau alteori chiar deloc. Acesta este motivul pentru care Asociatia Christiana a infiintat aceasta scoala gimnaziala pentru a da o mana de ajutor acestor persoane care sunt in situatia de a fi parasit scoala de mult timp si pentru a contribui la rezolvarea acestei problemee a abandonului scolar”.

Sursa: radiorenasterea.ro

23 Octombrie 2012

Vizualizari: 482

Voteaza:

Scoala gimnaziala Christiana si-a deschis portile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE