Scoala de vara cu implicarea Diakoniei Neuendettelsau, la Cluj

O delegatie a Diakoniei Neuendettelsau, Germania, efectueaza in aceste zile o vizita in Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, in scopul stabilirii detaliilor legate de scoala de vara care va fi organizata in colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca. Membrii delegatiei au fost primiti in aceasta dimineata de Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, care a subliniat importanta desfasurarii acestui schimb de experienta de factura sociala. Oaspetii din Germania s-au intalnit in cursul serii de 4 aprilie si cu Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul-vicar pe probleme sociale si cu decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, pr. prof. univ.

dr. Ioan Chrila.

„In vara aceasta va avea loc o scoala de vara aici, dar incepând de anul viitor, vor avea loc schimburi studentesti, schimburi de cadre didactice si, bineinteles, vor incepe modulele de practica aplicate pe proiectele sociale care exista in zona aceasta a Nürnberg-ului. Este unul dintre cele mai ample proiecte germane de asistenta sociala si vizeaza o interventie extraordinar de mare”, a declarat pr. decan Ioan Chirila.

Intâlnirile au subliniat si multe alte aspecte de interes pentru ambele parti, in primul rând necesitatea unei fundamentari teologice a actului diaconal, a filantropiei, a slujirii aproapelui, precum si aspecte legate de spiritualitatea ortodoxa de care partenerii germani, evanghelici-lutherani fiind, sunt foarte interesati.

Membrii delegatiei i-au adresat o invitatie Inaltpreasfintitului Mitropolit Andrei de a vizita centrul diaconal de la Neuendettelsau, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. univ. dr. Stefan Iloaie: „Este unul dintre cele mai mari centre diaconale de biserici evanghelice din Germania, cu peste 5 mii de angajati. Discutiile s-au soldat si cu propunerea ca aceste legaturi sa fie aprofundate, dat fiind faptul ca institutia diaconala din Germania este de multa vreme in legatura cu alte eparhii din Patriarhia Româna, dar abia acum in legatura cu Arhiepiscopia Clujului”.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

07 Aprilie 2011

Vizualizari: 619

Voteaza:

Scoala de vara cu implicarea Diakoniei Neuendettelsau, la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE