Scoala de Vara in Parohia Poduri din Protopopiatul Moinesti

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni 25 iulie, au început cursurile Şcolii de Vară organizată de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala gimnazială „General Nicolae Şova”, Primăria din localitate şi UNICEF România.

După slujba de Te Deum săvârşită sub protia părintelui protopop Costel Mareş, copiii au fost invitați la jocuri de cunoaștere și socializare, unde li s-au oferit detalii despre activitățile ulterioare. Proiectul este coordonat de părintele paroh Vasile Popa, părintele Dumitru Parfene şi de doamna profesoară Valeria Starpariu, și se adresează unui număr de 100 de copii și tineri cu vârsta între 6 și 18 ani, îndrumați de o echipă de voluntari: profesori, studenţi, elevi şi părinţi.

Activităţile Şcolii de vară se vor desfăşura în perioada 25 iulie - 20 august, la Aşezământul Parohial şi la Şcoala Poduri, între orele 8.00—12.00. Se vor desfăşura diverse activităţi împărţite în ateliere de lucru pe grupe de vârstă, din care amintim:

- Sportive: drumeţii, pelerinaje, şah, jocuri cu mingea, gimnastică, orientare turistică;
-Artistice: piese de teatru, cântece patriotice şi religioase, jocuri de rol, origami, cursuri de: jurnalism, fotografie, film;
-Dezvoltare personală: cursuri de: igienă, prim ajutor, legislaţie rutieră, bune maniere, gastronomie, ecologie;
-Atelierul vechilor meşteşuguri: ţesătorie, cusătorie, broderie, împletituri;
-Formare duhovnicească: participarea la slujbele Bisericii, întâlnire cu părinţii bisericii prin film, lectură, cuvânt.

„Este a 5-a ediţie a Şcolii de Vară ce se desfăşoară în parohia şi comuna noastră, activitate ce ilustrează fericit buna colaborare dintre Biserică, Şcoală şi Primărie, la care anul acesta se adaugă şi UNICEF România, în folosul şi interesul copiilor noştri”, a spus părintele paroh Vasile Popa.

Sursa: epr.ro

26 Iulie 2016

Vizualizari: 240

Voteaza:

Scoala de Vara in Parohia Poduri din Protopopiatul Moinesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE