Seara duhovniceasca la Rocca di Papa

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu in seara zilei de 30 septembrie 2012 a fost initiat proiectul "Seara duhovniceasca", care consta in planificarea lunara a unei intalniri a membrilor parohiei cu cate un invitat special, preot din parohiile invecinate, care sa le adreseze un cuvant de invatatura si sa le raspunda la intrebari. Proiectul face parte dintr-o serie de activitati propuse udata cu infiintarea Centrului social-misionar din cadrul Parohiei Ortodoxe Romane "Sfantul Ierarh Silvestru" din Rocca di Papa.

Inaugurarea a fost cu totul speciala deoarece a avut ca tema "Familia – Biserica mica de acasa; o misiune imposibila sau o cale spre Imparatia Lui Dumnezeu?", invitat special fiind Preacuviosul Parinte Protosinghel Atanasie, Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei. Timp de doua ore credinciosii au avut prilejul de a descoperi invatatura Sfintilor Parinti cu privire la familie, Sfantul Ioan Gura de Aur fiind si cel care numeste familia "Biserica mica de acasa". Parintele Atanasie a mai evidentiat faptul ca familia trebuie sa aiba un caracter hristocentric, asa cum subliniaza Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre Efeseni, unde legatura dintre Hristos si Biserica trebuie sa fie model relatiei dintre barbat si femeie.

Cuvantul de invatatura a fost urmat de intrebari si raspunsuri utile pentru atingerea obiectivului esential – mantuirea – si pentru mentinerea armoniei in familia crestina.

Intalnirea s-a incheiat, cum era si firesc, cu o agapa crestina.

Dam slava Lui Dumnezeu pentru toate.

A consemnat
Presb. Maria Apopei

Sursa: episcopia-italiei.it
 

.

03 Octombrie 2012

Vizualizari: 228

Voteaza:

Seara duhovniceasca la Rocca di Papa 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

conferinte duhovnicesti

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE