Sedinţa de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

Luni, 8 iunie la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, prezidată de Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Potrivit ordinii de zi, s-au discutat o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului Eparhial şi au fost dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social-filantropică, patrimonială şi culturală din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.Totodată, pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor pastoral-misionare şi edilitare de la Centrul Eparhial şi Protoieria Giurgiu, Permanenţa Consiliului Eparhial a hotărât numirea părintelui Sabin Mâţ în postul de Consilier Administrativ şi numirea părintelui Puflea Nicuşor în postul de Protopop al Protoieriei Giurgiu. Membrii Permanenţei au apreciat lucrarea misionară şi administrativă deosebită desfăşurată de cei doi preoţi, având în acelaşi timp convingerea că aceştia vor continua lucrarea frumoasă desfăşărutaă până în prezent iar aceste noi ascultări încredinţate vor întări relaţiile cu preoţii din teritoriu şi cu autorităţile locale şi centrale.

În continuare, a fost subliniată necesitatea intensificării desfăşurării programelor catehetice adresate tinerilor şi adulţilor şi dinamizarea activităţilor din cadrul cercurilor pastorale. În acest sens, Permanenţa Consiliului Eparhial a hotărât numirea părintelui Ciocoiu Marius în postul de Inspector coordonator al programelor catehetice şi al cercurilor pastorale din cuprinsul Protoieriei Giurgiu iar părintele Popescu Geraldin Florin a fost numit Inspector coordonator al programelor catehetice şi al cercurilor pastorale din cuprinsul Protoieriei Mihăileşti. Promovarea celor doi preoţi reprezintă de fapt o recunoaştere a activităţii pastoral-misionare, culturale şi administrative desfăşurate de aceştia până în prezent. De asemenea, părintele Ciocănel Marian, parohul Catedralei Episcopale din Giurgiu a primit ascultarea de Secretar al Protoieriei Giurgiu iar părintele Chirculeanu Gabriel, Consilier Cultural, va coordona şi activităţile de cancelarie ale Protoieriei Mihăileşti.

În acelaşi timp, în cadrul şedinţei a fost prezentat stadiul privind elaborarea istoricelor tuturor parohiilor din cuprinsul eparhiei, istorice care se vor regăsi în lucrarea "Istoria parohiilor ortodoxe româneşti" realizată de Patriarhia Română.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Iunie 2015

Vizualizari: 85

Voteaza:

Sedinţa de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE