Sedinta de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial

Miercuri, 7 martie 2012, membrii Permanentei Consiliului Eparhial au participat la sedinta de lucru prezidata de Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu.

Dintre hotararile Permanentei Consiliului Eparhial, amintim urmatoarele:

- S-au aprobat miscari de personal in cadrul manastirilor Eparhiei;

- Preacucernicul parinte Ion Florea, Consilier Economic, a prezentat stadiul desfasurarii Colectei Nationale Catedrala Mantuirii Neamului, pentru luna februarie.
Preasfintia Sa a adresat multumiri preotilor Eparhiei pentru implicarea cu responsabilitate in acest proiect de zidire a Catedralei Mantuirii Neamului.

- Preacucernicul parinte Manuel Rusu, Consilier Cultural, a prezentat si Permanenta a aprobat desfasurarea celei de-a doua editii a Expozitiei/concurs de icoane, intitulata: 2012 - Anul omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, organizata de catre Episcopia Sloboziei si Calarasilor si Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, din judetul Ialomita. Detaliile legate de desfasurarea concursului vor fi afisate pe site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor: www.

sf-esc.ro.

- S-a aprobat proiectul intitulat ,,Teonomia” a domnului director Sebastian Marin, doctorand in teologie, de la Grupul Scolar Inaltarea Domnului din Slobozia. Scopul acestui demers fiind promovarea valorilor religioase dobandite in cadrul orelor de religie, prin realizarea unei reviste scolare care sa cuprinda articole cu tematica religioasa.

- Din Fondul Filantropia au fost acordate mai multe ajutoare unor credinciosi aflati in situatii sociale si medicale deosebite.

- S-au aprobat sedintele cu protopopii si cu staretii si staretele manastirilor din Cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Sursa: sf-esc.ro

.

08 Martie 2012

Vizualizari: 335

Voteaza:

Sedinta de lucru a Permanentei Consiliului Eparhial 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE