Sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

In Sala Sinodala din Resedinta Patriarhala are loc astazi sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. In deschiderea sedintei, Patriarhul Romaniei a prezentat cele mai importante puncte de pe ordinea de zi.

„Aceasta sedinta de lucru a Sfantului Sinod prezinta probleme curente care necesita o atentie deosebita ca urmare a unor legi care s-au dat recent, mai ales in privinta cimitirelor, in privinta educatiei si alte aspect juridice care intra intr-o anumita relatie cu viata bisericeasca. De aceea, trebuie sa fim informati la timp si daca avem mai multe sedinte ale Sfantului Sinod, unele legate de evenimente duhovnicesti mai deosebite atunci agenda este mai restransa pe de o parte, iar pe de alta parte avem posibilitatea de a raspunde mai prompt noilor exigente”, a spus Preafericirea Sa.

Sfantul Sinod este cea mai inalta autoritate a Bisericii Ortodoxe Romane, in toate domeniile ei de activitate.

Sfantul Sinod se compune din Patriarh, toti mitropolitii, arhiepiscopii, episcopii eparhioti, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari si arhiereii vicari in functiune. Sfantul Sinod se intruneste anual in cel putin doua sedinte de lucru in perioadele de primavara si toamna, iar in sedinte extraordinare, ori de cate ori este nevoie.

Sursa: basilica.ro

.

18 August 2014

Vizualizari: 460

Voteaza:

Sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE