Seminar despre familia crestina in Episcopia Severinului si Strehaiei

In cadrul manifestarilor prilejuite de ”Ziua Internationala a familiei”, Episcopia Severinului si Strehaiei, prin intermediul sectorului Social, a organizat marti seara Seminarul cu tema: ”Familia crestina – repere traditionale crestine si provocari contemporane”.

La acest seminar au fost invitati reprezentanti de seama ai diverselor institutii de stat din municipiu, dorindu-se, prin acest demers, a se afirma si confirma importanta institutiei familiei in contextul actual european si socio-cultural.Evenimentul, care s-a desfasurat in sala de festivitati „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului si Strehaiei, s-a bucurat de prezenta Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, care a sustinut referatul cu tema: ”Rolul femeii in familie”.

„In cadrul acestui simpozion avem ocazia de a arata invatatura Sfintilor Parinti cu privire la familie si la casatorie, reactualizata si directionata catre educatia copiilor si familia in general. Trebuie sa spunem raspicat invatatura Bisericii noastre, mai putin cunoscuta. Slujitorii Bisericii nu pot sa ramana pasivi in legatura cu amanarea casatoriei, ci trebuie sa invete in duhul traditiei ca tinerii trebuie sa se casatoreasca la vremea potrivita, mai timpuriu, pentru a aduce pe lume prunci sanatosi. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca amanarea casatoriei duce la caderea tanarului in patimi, la o viata dezordonata. Acesta este si mesajul nostru: casatoria trebuie facuta timpuriu, ca tinerii sa fie paziti de desfrau si de pacat.” a spus Parintele Episcop.

Pr. Consilier Social George Smeu a precizat la randu-i: „Incercam sa marcam in mod deosebit doua evenimente, si anume „Ziua Internationala a Familiei” si totodata Duminica Parintilor si a Copiilor, chiar daca este putin cam devreme. Am abordat din diverse perspective problemele actuale ale familiei, avand ca reper familia traditionala, familia in care copiii si parintii pleaca genunchii la rugaciune si sunt in acea comuniune cu Dumnezeu. ”

La acest seminar au mai participat cadre didactice si elevi ai unitatilor de invatamant liceal, pentru care tema aleasa este complementara normelor morale care se predau la ora de religie.

Acestia au avut posibilitatea de a asculta fragmente din invataturile Sf. Ioan Gura de Aur cu privire la casatorie, precum si recomandari in legatura cu varsta intemeierii nucleului crestin .

Au fost aduse in discutie tendintele si provocarile cu care se confrunta familia astazi si modalitati de depasire a situatiei de criza prin care aceasta si societatea, in general, trec in prezent. Totodata, s-au evidentiat insusirile de capatai pe care cei ce doresc casatoria trebuie sa le posede, ca viata de familie sa fie binecuvantata de Dumnezeu si sa fie plina de realizari.

Tema seminarului a fost tratata atat din perspectiva teologica, cat si sub aspect social, psihologic si legislativ (al dreptului familiei), pentru a se putea cunoaste in profunzime intreaga dimensiune si problematica a familiei contemporane.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 595

Voteaza:

Seminar despre familia crestina in Episcopia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

familia crestina familia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE