Seminar international la Institutul Teologic


Seminar international la Institutul Teologic

Incepand de astazi, vreme de doua zile, Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi si Confederatia Caritas organizeaza Simpozionul International intitulat Omul si Piata. Deschiderea sesiunilor de prezentare a lucrarilor participantilor va avea loc astazi, de la ora 8.30, in Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic, cu un mesaj al PS Petru Gherghel, episcopul de Iasi.

 

Evenimentul, cu participanti din tara si din Germania si Italia, este un prilej de a pune pe tapet problemele cu care se confrunta oamenii in conditiile unei economii de piata care se dovedeste distrugatoare pentru unii si foarte benefica pentru altii. Se va dezbate despre ceea ce aratau sfintii parinti despre viata economica, care este in contemporaneitate morala economiei, daca se poate vorbi de asa ceva sau cum provocarile economice ale globalizarii afecteaza comunitatile.

In fond, toate problemele care vor fi abordate privesc crestinii si relatia lor cu divinitatea in contextul unei anumite economii care marcheaza profund relatia om-Dumnezeu. Totodata, se va aborda din nou tema formelor de colaborare si comunicare dintre Biserica Catolica si Ortodoxa, forme care pot fi posibile si dezirabile.

 

Marius SIDORIUC

Sursa: ziuaiasi.ro

 

.

16 Aprilie 2008

Vizualizari: 527

Voteaza:

Seminar international la Institutul Teologic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE