Seminaristi in misiune

 

Incepand cu anul scolar 2007-2008, cu binecuvantarea Prea Sfintitului Sofronie Drincec, episcopul Oradiei si loctiitor de episcop al Salajului, a luat fiinta, in Oradea, Liceul Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu". Nou-infiintatul liceu si-a facut deja simtita prezenta in peisajul educational si cultural oradean.


Preotul-director Radu Rus, alaturi de restul corpului profesoral si de elevi, s-a implicat deja in numeroase activitati. "In aceasta perioada premergatoare sfintelor sarbatori ale Nasterii Domnului, tinerii seminaristi si-au asumat, cu multa responsabilitate, calitatea de misionari ai Bisericii, devenind apostoli, martori si vestitori ai Vestii minunate a venirii in lume a Fiului lui Dumnezeu, Mantuitorul si Rascumparatorul. Astfel de activitati onoreaza liceul nostru, contribuind la intarirea misiunii Bisericii Ortodoxe, precum si la consolidarea dialogului interconfesional si intercultural din municipiul Oradea", ne-a informat un reprezentant al Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.


Intre activitatile deosebite la care corul liceului, condus de profesorul diacon Stefan Lakatos, a participat, se numara: Concertul de colinde pentru copiii internati la Spitalul de Copii Oradea, organizat miercuri, 5 decembrie, Concertul ecumenic de colinde desfasurat duminica, 9 decembrie, la Liceul Greco-catolic din Oradea, cu participarea unor grupuri corale de diferite confesiuni crestine, "Concertul de lieduri, duete, arii din opera si colinde", organizat de Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea, in colaborare cu Episcopia Oradiei si Protopopiatul Oradea, in cadrul caruia dirijorul corului, Stefan Lakatos, a interpretat doua arii de opera (la invitatia PS Sofronie, spectacolul va fi reluat pe 18 decembrie, la ora 15, in Paraclisul "Sfintii Ierarhi Ilie Iorest si Sava Brancovici" de la Centrul Eparhial) si spectacolul-concert de caritate "Colinde, colinde, e vremea colindelor", organizat de Liceul Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu", in parteneriat cu Teatrul de Stat pentru Copii si Tineret "Arcadia" si Fundatia Academia Civica, pentru copiii cu dizabilitati, de joi, 13 decembrie, in sala Teatrului "Arcadia".


Un eveniment special, organizat de Episcopia Oradiei, se va desfasura miercuri, 19 decembrie, la ora 17, la Biserica-cu-Luna din Oradea. Este vorba de "Concertul scolilor teologice", la care va participa si Corul Liceului Teologic Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu".

Dacian Bradea

Sursa: realitateabihoreana.ro

 

.

17 Decembrie 2007

Vizualizari: 663

Voteaza:

Seminaristi in misiune 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE