Seminarul de Medicina si Teologie, la a XIII-a editie

Luni, 12 mai 2014, a debutat la Bistrita Seminarul International de Medicina si Teologie. Manifestarea aflata la cea de-a XIII-a editie se desfasoara in saloanele Hotelului Metropolis din Municipiu, in intervalul 12-13 mai. Zeci de teologi, medici, psihologi si specialisti din tara si strainatate discuta anul acesta despre "Influenta valorilor crestine asupra bioeticii europene”.

Intre cei care au sustinut prelegeri astazi, in prima zi a simpozionului, s-a numarat: rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, Vasile Astarastoae, prof. univ.

dr. Maria Stamatin, pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana, prof. univ. dr. Adrian Opre, pr. Arhim. Teofil Tia, profesorul Ryan Nash de la Universitatea din Ohio si multi alti specialisti: “Sunt specialisti din diverse domenii si sper ca la finalul discutiilor sa se poata ajunge la o concluzie. Exista o apropiere intre cele doua domenii de activitate, respectiv teologie si medicina, sau sunt doua domenii paralele? Desi au multe lucruri comune”, a declarat managerul Spitalului Judetean din Bistrita, Mircea Gelu Buta, organizatorul evenimentului.

Participantii cauta raspunsuri la probleme actuale precum recoltarea celulelor stem, prelevarea organelor la minori sau psihoterapia in practica Bisericii Ortodoxe.

Marti, 13 mai 2014, in a doua zi a simpozionului, programul va debuta la ora 9:00 cu o slujba de Te Deum, ce va fi urmata de la 9:30 de conferinta despre „Influenta valorilor crestine asupra Bioeticii europene”. Aceasta sesiune va fi moderata de IPS Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului.Tot marti va avea loc o masa rotunda despre ”Psihoterapia traumei” la care vor lua parte dr. Pavel Chirila, Herman Tristram Engelhardt Jr., Adrian Opre, Ilie Badescu, Sorin Lavric si Nicolae Feier. Pe aceeasi tema va avea loc si o conferinta sustinuta de la ora 12:30 de maestrul Dan Puric.Totul se va incheia cu un recital sustinut de Corul de camera Psalmodia Transylvanica, dirijat de Pr. Prof. Vasile Stanciu.

Seminarul de Medicina si Teologie este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca, Societatea Romana de Bioetica, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita si alte institutii.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

12 Mai 2014

Vizualizari: 218

Voteaza:

Seminarul de Medicina si Teologie, la a XIII-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE