Seminarul Teologic din Buzau, 'Scoala Europeana'

Miercuri, 7 mai 2014, Ministerul Educatiei Nationale a publicat lista unitatilor scolare declarate castigatoare in cadrul competitiei nationale „Scoala Europeana“, editia 2014, in care singura scoala participanta din judetul Buzau, Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, s-a clasat pe locul al doilea din 117 de candidaturi, a declarat Pr. Prof. Cristian Marius Dima, metodist ISJ Buzau pentru programe si proiecte educationale europene.

Succesul vine sa incununeze un lung proces de invatare, printr-o serie de programe si proiecte educationale formale si non-formale, in care s-au conjugat eforturile intregii comunitati scolare : elevii, prin entuziasmul, dinamismul si creativitatea lor, parintii, prin sustinerea si participarea activa la o serie de activitati, comunitatea locala, prin deschiderea, reflectarea si propunerea de oportunitati de formare si invatare si nu in ultimul rand, profesorii, promotorii acestor mesaje educationale complementare, garantii crezului pedagogic dezvoltat in scoala noastra si fauritorii schimbarii calitative si sacramentale, cu pretul sacrificarii prioritatilor personale, a noptilor si a timpului liber.

Aflata la cea de a XI-a editie, Competitia „Scoala Europeana“ este o initiativa a Ministerului Educatiei Nationale care se bucura de recunoastere din partea institutiilor europene.

La cele unsprezece editii ale competitiei (2004-2014) au participat 1562 unitati de invatamant. Dintre acestea, 376 au primit certificatul si trofeul „Scoala Europeana“.

Competitia se adreseaza tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Aceasta a constat in evaluarea calitatii si coerentei managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitatile derulate in cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii.

Dintre programele si proiectele educationale de succes, derulate la Seminarul Teologic, in ultimii ani, amintim: proiecte de parteneriat multilateral Comenius, finantate de Comisia Europeana, proiecte eTwinning, distinse cu Certificate Nationale de Calitate si un Certificat European de Calitate eTwinning, proiecte de mobilitate pentru formare profesionala a profesorilor, in colaborare cu cativa furnizori de training de prestigiu din Europa, vizite de studiu in strainatate, cu participarea intregii comunitati scolare, programe internationale de dezvoltare personala, participarea la evenimente europene si internationale de anvergura, precum si castigarea celui mai prestigios concurs european pentru licee, organizat de Comisia Europeana, «Juvenes Translatores».

Distinctia acordata de Ministerul Educatiei Nationale reprezinta o recunoastere a calitatii si dimensiunii europene peremptorii a procesului educativ, innoit permanent in Seminarul buzoian, alaturandu-l pleiadei de scoli buzoiene premiate in editiile precedente, care au inregistrat succese notabile in activitatile scolare si extrascolare. De asemenea, consideram ca acest eveniment poate deschide calea si altor unitati de invatamant preuniversitar teologic din Romania, in dinamizarea educatiei formale si non-formale, rafinarea strategiei manageriale si cresterea competitivitatii pe piata educationala locala si regionala. Prin promovarea valorilor europene, adaptarea misiunii organizationale la oportunitatile de invatare pe tot parcursul vietii si impactul sustenabil al activitatilor derulate, Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“ – cea mai veche scoala medie din Buzau – trece intr-o noua etapa de formare si dezvoltare, articulata pe cultura organizationala crestin-ortodoxa a scolii, asezandu-se definitiv pe harta scolilor secolului al XXI-lea din Europa.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

10 Mai 2014

Vizualizari: 223

Voteaza:

Seminarul Teologic din Buzau, 'Scoala Europeana' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE