Serbare de colinde si traditii populare romanesti la Seminarul Teologic din Craiova

Elevii Seminarului Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au vestit Naşterea Domnului în cadrul tradiţionalei serbări de iarnă, oarganizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, joi, 18 decembrie. Evenimentul a fost întâmpinat cu bucurie de tinerii seminarişti, de corpul profesoral, în frunte cu directorii pr. prof. Constantin Popescu şi diac. prof.

Cristian Stăiculescu, şi de părinţii veniţi să primească împreună darul de colind şi binecuvântare al tradiţionalelor cântări şi obiceiuri de Crăciun. Din partea Centrului Eparhial a luat parte la eveniment, ca delegat al IPS Părinte Mitropolit, pr. Grigorie Vulcănescu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Craiovei.

Serbarea a avut loc în sala de festivităţi a şcolii şi a fost împărţită pe trei secţiuni: Colinde şi Cântece de Stea monodice, Colinde armonizate şi Colinde populare. Astfel, sub conducerea profesorului de muzică Victor Şapcă, elevii seminarişti au oferit celor de faţă un regal de colind tradiţional-românesc, aşezând laolaltă tehnica interpretării corale şi izul bizantin. Poezia religioasă a fost de asemenea nelipsită din programul artistic. În acest sens, elevii seminarişti, coordonaţi de prof. Tanţa Delcea, au adus în inimile spectatorilor adevărate imne ale dragostei de Dumnezeu şi de aproapele, culese din operele marilor poeţi creştini Vasile Voiculescu şi Vasile Militaru. Sceneta Vicleiul a fost interpretată de elevii clasei a XII-a, coordonaţi de prof. Roxana Pană şi prof. Emil Manea. Serbarea s-a încheiat prin tradiţionalul Pluguşor, pregătit de seminariştii clasei a XI-a, coordonaţi de pr. prof. Cristin-Alexandru Sperlea.

diac. Ioniţă Apostolache
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

19 Decembrie 2014

Vizualizari: 311

Voteaza:

Serbare de colinde si traditii populare romanesti la Seminarul Teologic din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE