Seri filocalice inchinate parintelui Dumitru Staniloae, la Oradea

 

La Oradea s-a desfasurat aseara conferinta cu tema "Parintele Dumitru Staniloae -  Viziunea filocaliei romanesti", sustinuta de Ieromonahul Neofit de la Manastirea Piatra Scrisa, din Armenis,  judetul Caras Severin. A fost o prima conferinta din  cadrul serilor filocalice inchinate parintelui Dumitru Staniloae, manifestare organizata in aceasta saptamana de catre filiala din Oradea a Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania.

 

Ciprian Palutiu, presedintele ASCOR Oradea, ne-a informat ca in aceasta seara, incepand de la ora 18,00, va fi proiectat un film cu parintele Dumitru Staniloae intitulat "Modelul iubirii lui Dumnezeu" iar maine seara  este programata o noua conferinta cu tema "Teologia euharistica in opera Pr. Dumitru Staniloae", ce va fi sustinuta de pr.conf.

dr. Dumitru Vanca de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. Conferintele se vor desfasura in Amfiteatrul "Victor Jinga" de la Universitatea din Oradea. In cadrul manifestarilor dedicate parintelui Dumitru Staniloae, joi, la bisericuta de lemn din campusul universitar oradean, va fi oficiata o slujba de parastas in memoria marelui teolog. Apoi membrii ASCOR  impreuna cu studentii si cu simpatizantii lor se vor pregati sa intampine praznicul Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei dar si al filialei oradene a ASCOR, participand joi seara la Vecernie iar vineri dimineata la Utrenie si la Sfanta Liturghie in zi de mare sarbatoare.

 

A.S.C.O.R. este o asociatie de misiune crestin-ortodoxa si de caritate, care functioneaza, din 14 iunie 1990, cu binecuvantarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane. Filiala oradeana a luat fiinta in 30 octombrie 1996.

.

26 Noiembrie 2007

Vizualizari: 783

Voteaza:

Seri filocalice inchinate parintelui Dumitru Staniloae, la Oradea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE