Sesiuni de informare in cadrul proiectului 'Alege Scoala'

250 de preoti din Episcopia Salajului si din Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului vor participa la prima sesiune de informare in cadrul proiectului Alege Scoala!

In perioada 9 - 12 noiembrie 2010, 250 de preotii din Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului si din Episcopia Salajului vor participa la primele sesiuni de informare organizata in cadrul proiectului Alege Scoala! Desfasurat pe o perioada de 36 de luni (incepand cu august 2010) in cadrul unui parteneriat intre Patriarhia Romana si Fundatia World Vision Romania, proiectul are ca scop principal prevenirea si combaterea fenomenului de parasire timpurie a scolii dar si prevenirea delicventei juvenile, prin dezvoltarea unor solutii alternative de tip “scoala de duminica”.

Aceste prime intalniri au ca scop informarea participantilor despre problematica proiectului, calendarului proiectului, precum si prezentarea formularisticii in vederea inregistrarii grupurilor-tinta ale proiectului. Intalnirile vor fi moderate de catre Parintele Florin Stan, in calitate de formator in cadrul proiectului Alege Scoala! si vor fi organizate dupa cum urmeaza: in 09 noiembrie, la Manastirea Sf. Ana-Rohia , vor participa preoti din Protopopiatele Baia Mare, Lapus, Chioar, in 10 noiembrie, la Manastirea Barsana vor participa preoti din Protopopiatele Sighet, Viseu, in 11 noiembrie, la Hotel Coral – Satu Mare, vor participa preoti din Protopopiatele Satu Mare, Carei, Oas, iar in 12 noiembrie 2010, la Restaurantul Prezident din Zalau vor participa preoti din protopopiatele Zalau, Simleu-Silvaniei si Jibou (Episcopia Salajului).

„Intrarea in proiect a zonei de nord-vest a tarii este extrem de binevenita tinand cont de faptul ca fenomenul de parasire timpurie a scolii tinde sa se amplifice pe fondul saraciei accentuate in zonele rurale, a lipsei parintilor plecati la munca in strainatate – ceea ce scade foarte mult coeziunea familiei, dar mai ales a lipsei unui sistem de valori sanatos care sa contribuie decisiv la cultivarea motivatiei de a frecventa scoala si la conturarea profilului religios si psiho-social al copiilor.

Biserica crestina, prin valorile spirituale pe care le promoveaza, este un factor care nu poate lipsi din actul educativ si filantropic si care poate potenta motivatia educativa intr-un mod in care alte institutii nu o fac. Pe langa bogatia spirituala Biserica mai detine un puternic si pretios potential uman, preotii si profesorii de religie, si cea mai extinsa retea institutionala din tara. Proiectul este poate prea mic pentru a satisface toate nevoile educative si filantropice de acest gen, dar se poate constitui intr-un veritabil ferment pentru alte proiecte viitoare”, a declarat Pr. Florin Stan, formator in cadrul proiectului Alege Scoala!

Proiectul Alege Scoala! este dezvoltat impreuna cu proiectul de catehizare Hristos impartasit copiilor si isi propune, printre altele, sa sprijine preotii si copiii din parohii sa inteleaga mai bine metoda de catehizare a proiectului Hristos impartasit copiilor si sa sustina desfasurarea efectiva a activitatilor cu grupa de copii din parohie.

Activitatile principale din proiectul Alege Scoala! se refera la: sesiuni de formare de formatori (pregatirea a cel putin 2000 de preoti si profesori de religie care sa lucreze apoi, in calitate de formatori, cu copiii), sesiuni de cateheza pentru cel putin 18.000 copii, un concurs national pe teme religioase si tabere de creatie adresate copiilor.

Proiectul Alege Scoala! se desfasoara cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel si cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, fiind implementat de Fundatia World Vision Romania in parteneriat cu Patriarhia Romana, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Proiectul se incadreaza in linia de finantare a proiectelor strategice nr. 61, "A doua sansa in educatie", axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, domeniul major de interventie 2.2 „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati pe:
Mirela Slusaru - Specialist relatii publice World Vision Romania
Tel. 0731 444 611, email mirela_slusaru@wvi.org
Parintele Florin Stan - Formator in cadrul proiectul Alege Scoala!
Tel. 0761 629 160, email florinstan111@yahoo.com


 

.

08 Noiembrie 2010

Vizualizari: 515

Voteaza:

Sesiuni de informare in cadrul proiectului 'Alege Scoala' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE