Sezatoare la Vorona dedicata poetului Mihai Eminescu

In parohia Vorona-Centru, Protopopiatul Botosani, manifestarile dedicate implinirii a 161 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu vor incepe vineri, 14 ianuarie. La asezamantual social-filantropic “Sfantul Nicolae” al parohiei “Sfintii Imparati Constantin si Elena” din parohia Vorona-centru va avea loc de la ora 14:00 o slujba de Parastas pentru poetul Mihai Eminescu si pentru familia sa. Apoi va fi organizata o sezatoare culturala in cadrul careia vor fi prezentate poezii din opera poetului Mihai Eminescu si un program de cantece folclorice. La acest eveniment vor participa poeti, profesori si elevi de la Grupul Scolar “Stefan cel Mare si Sfant” din Vorona. “Avand in vedere ca mama lui Mihai Eminescu, Raluca Jurascu, s-a nascut in satul Joldesti, din comuna Vorona, in fiecare an, pe 14 ianuarie, aducem un omagiu atat poetului, cat si mamei sale.

Raluca Jurascu a avut un rol important in formarea sufleteasca a poetului Mihai Eminescu. Copiii de la Grupul Scolar Vorona asteapta cu drag aceasta zi si se pregatesc in mod deosebit, invatand poezii din creatia eminesciana pe care le recita si le canta. Elevii sunt bucurosi sa intalneasca si sa asculte poetii invitati la aceasta activitate culturala”, a declarat pr. paroh Cristian Stefan, organizatorul manifestarilor.

In perioada 13-16 ianuarie 2011 se desfasasoara in zona Botosani o serie de activitati culturale in cadrul Zilelor Eminescu. Manifestarile sunt organizate de Primaria municipiului Botosani, Consiliul Local, Ministerul Culturii si Patrimoniul Cultural National, Fundatia Culturala 'Hyperion' Botosani, Memorialul Ipotesti - Centrul National de Studii 'Mihai Eminescu' Botosani, Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul Cultural National Botosani, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din Botosani, Teatrul 'Mihai Eminescu' Botosani si Biblioteca Judeteana 'Mihai Eminescu' Botosani organizeaza (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

12 Ianuarie 2011

Vizualizari: 410

Voteaza:

Sezatoare la Vorona dedicata poetului Mihai Eminescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE