Sfanta Cuvioasa Parascheva cinstita in mod deosebit la Manastirea Rasca Transilvana

Multime de credinciosi au luat parte duminica, 14 octombrie, de sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la hramul Manastirii Rasca Transilvana din judetul Cluj.

Programul liturgic dedicat sarbatorii a inceput inca de sambata seara cu Slujba Privegherii.

Duminica, in ziua de praznuire a Sfintei Cuvioase, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a savarsit la acest asezamant monahal Sfanta Liturghie arhiereasca.

Alaturi de Inaltpreasfintia sa a slujit exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. arhimandrit Dumitru Cobzaru, vicarul administrativ al Eparhiei pr.

Iustin Tira, Consilierul de misiune si protocol Arhid. Claudiu Grama, protopopul de Huedin, pr. Ciprian Talos, precum si alti preoti din parohiile din imprejurimi.

Au fost prezenti la hramul Manastirii Rasca Transilvana si oficialitati judetene si locale, precum si personalitati ale vietii academice clujene.

In cadrul cuvantului de invatatura Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a vorbit celor prezenti despre virtutile Sfintei Cuvioase Parascheva si i-a indemnat pe credinciosi sa-i urmeze exemplul pentru a-L cunoaste astfel pe Mantuitorul Iisus Hristos.

In cadrul Sfintei Liturghii ierodiaconul Teofan, slujitor al manastirii, a fost hirotonit ieromonah.

La finalul slujbei staretul manastirii Rasca Transilvana, pr. protosinghel Casian Ioana a multumit Inaltpreasfintitului Mitropolit Andrei pentru participarea la hramul asezamantului monahal, dar si autoritatilor locale pentru contributia si sprijinul oferit manastirii.

Cu acest prilej au fost inmanate diplome de aleasa cinstire ctitorilor si binefacatorilor acestui asezamant monahal, printre care: primarului comunei Rasca, Ioan Morar, primarului comunei Belis, Viorel Crainic, primarului comunei Manastireni, Petru Coldea, Domnului Vasile Tripon, primarul coumnei Calatele si domnului Petre Ungur, primarul comunei Margau.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

15 Octombrie 2012

Vizualizari: 942

Voteaza:

Sfanta Cuvioasa Parascheva cinstita in mod deosebit la Manastirea Rasca Transilvana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE