Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla cinstita la Manastirea Sihastria

Moldovenii si-au indreptat pasii, duminica, 7 august, spre Manastirea Sihastria din judetul Neamt. Ei au venit in numar mare pentru a o cinsti pe Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de Mitropolitii Moldovei si Bucovinei si Europei Centrale si de Nord.

Mai multe informatii a oferit reporterul Radio TRINITAS, Lucian Ducan: "De la copii si pana la persoane in varsta veniti din intreaga tara fie cu masina personala, cu autocarul sau cu alt mijloc de transport, cu totii au venit aici sa o cinsteasca pe Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Centrale si de Nord.

Cuvantul de invatatura a fost rostit de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Serafim care a vorbit despre semnificatiile pericopei evanghelice de astazi. La finalul slujbei Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan a facut referire la viata duhovniceasca deosebita a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. Dupa amiaza de la ora 16:00 credinciosii l-au insotit pe Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Teofan in pelerinajul care a avut loc de la Manastirea Sihastria la Pestera Sfintei Cuvioase Teodora aflata in apropierea Schitului Sihla. Cu acest moment s-au incheiat sarbatorile sfintilor nemteni, sarbatori care au debutat la Biserica din incinta Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt cu cinstirea Sfantului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul si au continuat pe Muntele Ceahlau cu hramul Manastirii Schimbarea la Fata”.

Sursa: basilica.ro

.

08 August 2011

Vizualizari: 426

Voteaza:

Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla cinstita la Manastirea Sihastria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE