Sfantul Emilian de la Durostor - Hramul Manastirii Dumbraveni

Duminica 15 iulie 2012, Manastirea Dumbraveni din Comuna Dumbraveni, Jud. Constanta, isi va cinsti patronul spiritual - Sfantul Emilian de la Durostor.

Slujba va fi oficiata de inaltpresfintitul Teodosie Arhiepiscop al Tomisului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, avand urmatorul program:

- Duminica, la ora 6.30 Taina Sfantului Maslu,
- Duminica, la ora 7.30 Sfintirea Apei,
- Duminica, la ora 8.00 Slujba Sfintei Liturghii.

Manastirea Dumbraveni, cu hramul Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Emilian de la Durostorum, se afla sub jurisdictia Arhiepiscopiei Tomisului. Este situata in partea de sud a judetului Constanta, la 35 de kilometri de orasul Negru Voda, pe teritoriul comunei Dumbraveni, la marginea drumului judetean Independenta-Dumbraveni.

Manastirea este amplasata intr-o zona de veche traditie monahala. intr-una dintre vaile de aici, a fost identificat un complex monahal paleocrestin, locuit in perioada romano-bizantina – sec. IV-VI – si timpuriu medievala – sec. IX-X. Este cea mai veche manastire descoperita pana in prezent pe teritoriul tarii noastre, alaturi de cea de la Slava Rusa (jud. Tulcea) – sec. IV-VI.

Manastirea actuala de la Dumbraveni, proiectata drept continuatoare a asezamantului paleocrestin descoperit aici, a fost infiintata la 1 iulie 2001.

.
Pe aceeaşi temă

05 Iulie 2012

Vizualizari: 299

Voteaza:

Sfantul Emilian de la Durostor - Hramul Manastirii Dumbraveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE