Sfantul Emilian de la Durostorum, praznuit in Bucuresti

Sute de credincioși au participat miercuri, 18 iulie, la Sfânta Liturghie oficiată la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, unde au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Emilian de Durostorum.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți condus de părintele Emilian Cărămizaru parohul lăcașului de cult.

„Avem privilegiul ca de anul acesta să avem un fragment din moaștele Sfântului Emilian, care este pus în icoană lângă mâna Sfântului Ierarh Nicolae și lângă un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe” a declarat părintele paroh pentru Radio Trinitas.

Părintele Emilian Cărămizaru a spus că „fragmentul din moaștele Sfântului Emilian a fost dăruit de Mitropolia de Durostorum, prin dărnicia Mitropolitul Ambrozie de Durostorum, cu ocazia sărbătoririi hramului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din acest an”.

Sfântul Emilian de Durostorum
Sfântul Emilian a trăit în orașul Durostorum, în prezent Silistra, Bulgaria.

Sfântul a primit cununa muceniciei în secolul al IV-lea, în timpul împăratului Iulian Apostatul, fiind ars pe rug.

Cu ajutorul soției prefectului Capitolin, care a ordonat uciderea Sfântului Emilian, creștinii au putut lua trupul martirului.

Mai multe fragmente din moaștele Sfântului se află în România la: Galați, Slobozia, și în Capitală atât la biserica Sfântul Gheorghe Nou cât și la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul Drumul Taberei.

Florin Nicolaie
Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

19 Iulie 2018

Vizualizari: 781

Voteaza:

Sfantul Emilian de la Durostorum, praznuit in Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE