Sfantul Ierarh Martir Teodosie de la Brazi sarbatorit in Suedia

Duminica 22 septembrie 2013, romanii din orasul suedez Göteborg au adus cinstire Sfantului Ierarh Martir Teodosie de la Brazi, sarbatorit astazi in calendarul crestin orthodox. Sfantul Teodosie ocroteste biserica romaneasca din acest oras dimpreuna cu alti doi sfinti mitropoliti ai Moldovei, Varlaam si Dosoftei. Taina Liturghiei a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord, inconjurat de preotul paroh Culai Enache si de diaconul Sorin Siplacan.

Cu acest prilej, Preasfintitul Episcop Macarie a sfintit noua icoana, de dimensiuni mari, a celor trei sfinti ierarhi romani ocrotitori ai bisericii din Göteborg: Dosoftei, Varlaam si Teodosie de la Brazi. Preasfintia Sa a aratat in cuvantul de invatatura ca acesti ierarhi romani au trait in secolul al XVII-lea, fiind chiar contemorani, si au dat o buna marturie in slujirea Bisericii si a neamului, marturie la care sunt chemati toti dreptmaritorii crestini si mai ales romanii din strainatate care simt atat de pregnant ajutorul sfintilor inaintasi in pastrarea si cultivarea credintei si identitatii.

La finalul slujbei, ierarhul slujitor a oferit tuturor celor prezenti in biserica, Acatistul Sfintilor Romani si mai multe carti de folos duhovnicesc.

Sursa: episcopiascandinavia.se

.
Pe aceeaşi temă

24 Septembrie 2013

Vizualizari: 784

Voteaza:

Sfantul Ierarh Martir Teodosie de la Brazi sarbatorit in Suedia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE