Sfantul Ioan din Kronstandt

Sfantul Ioan a trait in veacul al XIX-lea si a adormit in Domnul pe 20 decembrie 1908. A fost o personalitate rara si cu totul harismatica a Bisericii Ortodoxe din Rusia, mare predicator, iubitor al sfintei liturghii si iubitor al saracilor.

El a dovedit ca atunci cand credinta este unita cu vointa si cu dragostea pentru Dumnezeu si pentru aproapele, se savarsesc intr-adevar mari minuni. Daca am cauta un exemplu de preot in vremurile contemporane care sa adune in persoana sa toate calitatile pastorului, nu am gasi un exemplu mai potrivit decat Sfantul Ioan din Kronstadt.

Traia in Hristos si cu Hristos prin slujirea dumnezeiestii Liturghii. Din ea isi tragea puterea de a continua marea sa lucrare pastorala. Jumatate de veac, din 1885 si pana in 1908, a slujit aproape zilnic liturghia si n-a incetat pana in ultima clipa sa sfatuiasca, sa mangaie si sa calauzeasca. Multe au fost inimile care langa el au inviat trupeste si sufleteste. Poporul a gasit in el un parinte plin de dragoste, au recunoscut in el pe adevaratul indrumator, pe pastorul cel bun si pe urmatorul lui Hristos.

Sfantul Ioan din Kronstadt a fost preot casatorit si este unul dintre sfintii Bisericii noastre care a marcat decisiv viata spirituala din secolul trecut. A fost canonizat de Biserica ortodoxa Rusa in anul 1990.

Sursa: Radio Reintregirea

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 667

Voteaza:

Sfantul Ioan din Kronstandt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE