Sfantul Mare Mucenic Gheorghe sarbatorit in Episcopia Giurgiului

Miercuri, 23 aprilie, credinciosii ortodocsi l-au sarbatorit pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta, prilej cu care Catedrala Episcopala din Giurgiu si-a sarbatorit cel de-al doilea ocrotitor. Manifestarile religioase inchinate Sfantului Mare Mucenic Gheorghe au debutat ieri cu savarsirea de catre un sobor de preoti si diaconi a slujbei Veceniei unita cu Litia. Astazi, in ziua sarbatoririi sfantului, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Naum, Mitropolitul de Ruse și de Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, inconjurati de un ales sobor de preoti si diaconi.

Sutele de credinciosi prezenti s-au putut inchina si la particele din moastele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, pastrate in sfantul locas.

In cuvantul de invataura, Inaltpreasfintitul Parinte Naum a vorbit despre viata și pilda de jertfelnicie a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Martirizat in timpul imparatului Diocletian (284-305), Sf. M. Mc. Gheorghe, purtatorul de biruinta, a patimit moarte martirica in ziua de 23 aprilie, in anul 303. Impus cu sulita, zdrobit cu lespezi grele de piatra, aruncat in var nestins, torturat in modul cel mai crunt, sfantul nu si-a pierdut credinta, ci, dimpotriva, cu fiecare lovitura aceasta devenea tot mai vie, trezind in inimile tututor ce priveau suferintele sale lumina dragostei lui Hristos. Ce a determinat aceasta tarie? De unde atata putere de a cadea si de a te ridica de fiecare data? De unde atata tarie, incat sa vezi in viata aceasta trecatoare doar umbra vietii viitoare, impreuna cu Hristos? Numai credinta cea adevarata ne poate oferi o astfel de putere si numai ea ne poate slefui caracterul, transformand piatra aspra in diamantul de mare pret al sufletului daruit cu totul lui Dumnezeu.” a incheiat Inaltpreasfintia Sa.

Totodata, Intaistatatorul eparhiei noastre a multumit Inaltpreasfintitului Parinte Naum pentru prezenta la aceste manifestari inchinate Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Episcopiei Giurgiului și i-a adresat felicitari pentru noua Sa slujire ca Mitropolit de Ruse. Totodata, Preasfintitul Parinte Ambrozie i-a daruit Inalpreasfintiei Sale un rand de veșminte arhierești și o icoana cu chipul Sfantului Prooroc Naum. La randul sau, Mitropolitul Naum de Ruse si-a exprimat bucuria de a fi participat la aceste manifestari.

La eveniment au fost prezente numeroase oficialitati locale si judetene.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Aprilie 2014

Vizualizari: 231

Voteaza:

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe sarbatorit in Episcopia Giurgiului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE