Sfinte moaste din Grecia, in dar pentru doua biserici din MMB

O delegatie din Grecia a adus in dar sambata, 18 iunie, la Biserica „Sfantul Ioan Botezatorul“ - Maratei 1 din Piatra Neamt racla ce adaposteste moaste ale Cuviosilor Parinti ucisi in Manastirea „Sfantul Sava“, din Mitropolia de Megara (Grecia). Delegatia a fost condusa de pr. Gheorghe Stamulis, protopop al Protopopiatului Coropi (Mitropolia Megara - Grecia), si de pr. Corneliu Ernianu de la Biserica „Inaltarea Domnului“ din orasul Coropi (Grecia). Cu acest prilej, la biserica pietreana a fost oficiata slujba Vecerniei unita cu Litia, iar duminica dimineata dupa Utrenie a urmat Sfanta Liturghie.

Dupa cum ne-a relatat pr. paroh Vasile Pavaleanu, in timpul Sfintei Liturghii Simbolul credintei si Tatal nostru au fost rostite atat in limba romana, cat si in limba greaca. „Parintele Corneliu Ernianu este un ambasador al culturii si al spiritualitatii romanesti“, a spus pr. paroh Vasile Pavaleanu. Biserica Maratei din Piatra Neamt a fost vizitata in ultimii ani de mai multe delegatii din Grecia, aflate in pelerinaj la manastirile din Moldova.

O delegatie din Grecia, condusa de arhim. Ignatios Zakakis, a oferit in dar, sambata, 18 iunie, cu binecuvantarea Preafericitului Ieronim, Arhiepiscopul Atenei si al intregii Elade, particele din moastele Sfantului Mercurie si ale Sfintei Ecaterina Bisericii cu hramurile „Sfantul Mercurie“ si „Sfanta Ecaterina“ din parohia Radaseni. Cu acest prilej, au fost aduse spre inchinare din Grecia si fragmente din moastele Sfantului Ioan Gura de Aur. Dupa cum ne-a relatat pr. paroh Constantin Rotar, delegatia din Grecia a fost intampinata la intrarea in localitatea Radaseni de calareti imbracati in costume nationale. „Sambata seara a fost oficiata slujba Privegherii, iar duminica dimineata Sfanta Liturghie a fost savarsita de un sobor preoti, in prezenta credinciosilor“, a spus pr. paroh Constantin Rotar. Anul acesta, Biserica cu hramurile „Sfantul Mercurie“ si „Sfanta Ecaterina“ din Radaseni implineste 400 de ani de existenta, moment care va fi marcat in toamna acestui an, cand va fi resfintita. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

21 Iunie 2011

Vizualizari: 685

Voteaza:

Sfinte moaste din Grecia, in dar pentru doua biserici din MMB 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE